avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administrator cu pretentii dupa incetarea contractului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administrator cu pretentii dupa incetarea contractului

Buna ziua, doresc sa va supun atentiei urmatoarea speta:

Asociatia de proprietari a angajat, in luna ian.2009 un administrator, in functia de administrator-casier, cu contract de munca pe perioada de 3 luni, acest contract expirand pe 5 aprilie 2009.

Pe 9 aprilie (ieri), adm. vine cu o cerere - atentie - intocmita cu data de 02.04.2009, prin care solicita urmatoarele:
1. Efectuarea si plata anticipata a perioadei de preaviz de 20 zile lucratoare.
2.Plata sporului de vechime de 25% din salariul pentru perioada lucrata, conf. contractului colectiv de munca la nivel national.
3.Acordarea deducerii de personal pentru 3 persoane pe care le are in intretinere (sotia, un copil major de 24 ani, un nepot de 3 ani)
4.Plata unui spor de 50% din salariu pentru exercitarea unei alte functii - spune adm - cea de casier, conform art. 41 alin 3 lit.f din CCM.
5. Efectuarea si plata zilelor de CO care se cuvin pentru perioada lucrata.

Acestea sunt pretentiile.

Analizand aceasta cerere, am observat ca data depunerii este 09 aprilie, desi este intocmita cu data de 02. apr. Ne-am gandit ca prin acest siretlic, fostul admin incearca sa sugereze, in cazul unui eventual proces, ca a depus cererea inainte de incetarea contractului.

Trebuie sa mai spun ca, salariul adminului a fost negociat, si si-a primit salariul confrom contractului.

Putem noi, comitetul executiv, sa ii raspundem ca cererea sa nu poate fi solutionata deoarece nu mai este angajatul asociatiei?

Ce imi recomandati? Multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 18:14, 15 Aprilie 2009
Daca cim a fost pe perioada determinata nu trebuia sa ii acordati preaviz inainte de incetarea duratei contractului. La semnarea contractului partile au stabilit de comun acord acordarea sporului de vechime, care probabil a fost acordat.Deducerea pentru persoanele aflate in intretinere se face doar in anumite conditii strict determinate si este posibila aplicarea deducerii dupa incetarea cim .Trebuia sa se gandeasca la deducere in timpul derularii contractului de munca.Orice spor acordat la salariu este stabilit de parti inainte de inceperea activitatii si mentionat in cim.
va recomandam o scrisoare recomandata ,prin care sa-i spuneti ca "s-a sfarsit" si ce s-a sfarsit nu mai poate fi inceput...:rtfm: aratati-i data de expirare a contractului si atat.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
In ceea ce priveste expirarea contractului pe durata determinata, acesta inceteaza fara vreo formalitate prealabila. Insa cred ca va trebui sa va pregatiti de un proces :). Numar de inregistrare pe cererea acestuia - din ziua in care vi s-a inmanat respectiva adresa.
Singura cerere legala este plata zilelor de CO ce i se cuvin pentru cele 3 luni lucrate.
In rest, nu are dreptate deloc. Are de gand sa va sicaneze cu texte de lege care nu se potrivesc in situatia lui, doar-doar ii veti plati niste bani necuveniti.
Daca va actioneaza in judecata consultati un avocat pe dreptul muncii iar cheltuielile cu acesta le recuperati de la fostul administrator.
Cam tardiva cererea.
Poate nu ar strica sa-i solicitati si dumneavoastra un raport al activitatii desfasurate.....si poate cautati putin si prin acte, cine stie ce surprize pot sa apara.

Alte discuții în legătură

Spor vechime lif lif Conform art.41 din ccm :părţile contractante sunt de acord ca în perioada următoare să acţioneze pentru includerea unor sporuri în salariul de bază, ... (vezi toată discuția)
Spor gestiune ancamavrodin ancamavrodin Poate cineva sa imi spuna in ce procent se poate acorda acest spor de gestiune si care este baza legala? Multumesc din suflet, o seara buna. (vezi toată discuția)
Spor de vechime laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Sporul de vechime are caracter permanent si obligatoriu?Care este temeiul legal?Mentionez ca lucrez in domeniul comertului,societatea nu are contract colectiv ... (vezi toată discuția)