avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perimare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Perimare executare silita

Intrebare:
Daca incuviintarea executarii silite a fost data pe 01.03.2013, executorul m-a insttintat pe data de 01.05.2013 ca ma executa silit, dar nu facut nimic in acest sens pana la 15.01.2014 , mai poate sa intreprinda ceva folosinduse de incuviintarea de pe 01.03.2013? Indata se face un an de la incuviintare.
As mai adauga ca am facut contestatie la execuatere inregistrata pe 01.06.2013, fara a cere anularea executarii, nu am platit nici o cautiune sau taxa de judecare, contestatie respinsa pe 01.11.2013 ca tardiv formulata.
Il oprea ceva pe executor sa recupereze banii de la mine?
Cel mai recent răspuns: luciosul , utilizator 10:42, 16 Ianuarie 2014
Domnule, sunteti ghinionist, aveti executare pe Noul cod de procedura. perimarea se va pronunta doar daca ar fi trebuit sa faca vreun act creditorul si nu il face nu si daca nu face acte de executare executorul judecatoresc. Asadar, nu e perimare decat daca executorul a asteptat sa efectueze creditorul un act si de aceea nu a continuat executarea. trebuie vazut dosarul si stabilit de ce nu a facut acte de executare in aceasta perioada.
Probabil nu a facut nimic pentru ca nu avea ce executa silit. Asta inseamna ca incuviintarea ramane valabila pe termen nelimitat?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
luciosul, utilizator
Nu aveti de unde sti ce se afla in dosarul de executare. Daca dvs nu ati primit ceva adrese, somatii, asta nu inseamna ca nu a efectuat alte acte, demersuri in dosar, ca nu a facut adrese in legatura cu bunurile pe care le detineti, cu locul dvs de munca etc.

Mergeti la executor si solicitati copie dupa dosarul de executare si apoi va puteti lamuri mai bine despre cum sta intreaga situatie.
Dosarul era facut pentru o firma la care eu nu lucram. Nu stiu unde se gandea executorul cand a facut dosarul. De asta nici nu am cerut intreruperea executarii silite. Cei de la firma cu pricina au trimis raspuns executorului ca nu lucrez la ei. Si de atunci nu s-a mai intamplat nimic.
Reformulez. Daca dosarul facut de executor nu a dus la recuperea datorie, pentru ca nu mai lucram la locul cu pricina, executorul poate face un alt dosar in baza incuviintarii din 01.03.2013, azi 16.01.2014?

Alte discuții în legătură

Executare silita danutzas danutzas Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea privind situatia mea, respectiv daca cererea de incuviintare a executarii silite a fost ... (vezi toată discuția)
Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silitã Dorisdi Dorisdi Buna ziua In anul 2008 am lua un credit de nevoi personale de la o banca. Am încetat sa mai achit ratele, iar in 29.11.2011 Tribunalul a încuviințarea ... (vezi toată discuția)