avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Obiect activitate ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Obiect activitate ONG

poate fi, activitatea de reciclare deseuri metalice, introdusa ca obiect de activitate pentru un ONG ?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
gelu135, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:08, 22 Ianuarie 2014
Da, se pot introduce printre activitatile asociatiei daca este un ong de mediu, dar venitul obtinut ramane ca venit al asociatiei. Este considerata ca activitate economica si trebuie sa obtina autorizatie de mediu pentru locul de depozitare/sortare.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
george-neagu, moderator
Este improprie ultilzarea notiunii de "obiect de activitate" in cazul ONG-urilor, acestea de fapt au SCOP , OBIECTIVE si MIJLOACE / ACTIVITATI prin care isi propun sa urmareasca atingerea scopului / obiectivelor (unii folosesc in loc de scop si obiective, termenii obiectiv general si obiective specifice...). Nu se folosesc codificari CAEN ca la persoenele juridice cu scop lucrativ, de ex. SRL sau SA. Colectarea de deseuri metalice poate fi un mijloc / o activitate prin care acel ONG isi urmareste scopul / obiectivele, de exemplu daca este un ONG de mediu cu activitati in sfera managementului deseurilor sau promovarii reciclarii, sau daca e un ONG social care vrea sa instruiasca persoane cu probleme sociale in domeniul unor activitati din aceasta sfera...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate ong m0nicadamian m0nicadamian As dori sa stiu cum se tine contabilitatea unei organizatii colective de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Scopul acestei ... (vezi toată discuția)
Cod caen? Denisa Stanca Denisa Stanca Ce cod CAEN trebuie sa folosesc dac vreau sa deschid un centru de colecatre fier vechi ? :-/ Nu reusesc sa-mi dau seama #-o (vezi toată discuția)
Tva vanzare-cumparare deseuri electronice d.e.e. mirelap19 mirelap19 Va rog frumos sa-mi spuneti opinia Dvs. referitoare la urmatoarea situatie: doua firme platitoare de TVA efectueaza o operatiune de vanzare-cumparare deseuri ... (vezi toată discuția)