avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare de drept sau anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare de drept sau anticipata

Buna ziua,
Sunt nascuta la 30. 04 .1958. Am o vechime in munca de 36 ani, din care 16 in grupa a II-a (in prezent inca lucrez). Cand pot iesi la pensie anticipat fara penalizare? Cu cat timp inainte pot sa-mi depun actele pentru pensionare la Casa de pensii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:42, 15 Ianuarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:
Aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 4 ani(3 luni la 1 an)
36+4=40
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 39 de ani si 1 luna,fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
Daca indepliniti conditia de stagiu(eu nestiind daca aveti stagiu asimilat in cei 40 de ani)dosarul se poate depuine incepand cu 30/05/2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare femei 2014 panadaniela panadaniela Cojocarudaniela,sunt nascuta pe 8 aprilie 1960,m-am angajat pe 5 septembrie 1977 si pina in prezent din care 15 ani grupa a doua.As dori sa stiu cand pot iesi ... (vezi toată discuția)
Pensie niculinapopa niculinapopa Buna ziua, Sunt nascuta pe data de 25 iunie 1958, am 34 ani si 6 luni vechime in munca si 10 ani grupa 2 de munca.Va rog sa-mi spuneti cand pot sa -mi depun ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? Gabryela4me Gabryela4me Am 37,6 de ani vechime si 20 de ani in grupa a doua. Am auzit de o noua lege care mi-ar permite sa ies mai devreme la pensie (total cu grupa sa ajunga la 43 de ... (vezi toată discuția)