avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Investitie din afara UE in firma nou-creata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Investitie din afara UE in firma nou-creata

daca as putea gasi raspunsuri la intrebarile mele:
sunt strain, dar cu cetatenie Ro. Vreau sa deschid o societate comerciala, in care investim banii nostri (ce provin din afara spatiului UE si sunt acolo legali).
Care ar fi primii pasi si cum sa fac sa fie "ca la carte"?
multumesc mult.
Din punctul meu de vedere primii pasi sunt dati de raspunsul la cateva intrebari :
1. Ce vreau sa fac ? ( stabilirea obiectului de activitate )
2. Unde vreau sa-mi desfasor activitatea ? ( stabilirea sediului principal al activitatii )
3. Cat investesc pentru a incepe activitatea ( capitalul social pe care urmeaza sa-l depun )
4. Ce forma de organizare va avea societatea ?

Plecand de la aceste 3 intrebari, cu respectarea prevederilor legale urmeaza sa redactati actul constitutiv si sa procedati la indeplinirea formalitatilor de inregistrare.

Pentru deschiderea unei societati comerciale trebuie sa mergeti la Registrul Comertului din judetul in care doriti sa desfasurati activitatea pentru a va inregistra. Acolo aveti de indeplinit o serie de formalitati care se refera in principal la declararea sediului, depunerea actului constitutiv, dovada depunerii capitalului social. Totodata, fiind cetatean strain vi se va solicita o declaratie notariala pe proprie raspundere din care sa reiasa ca nu aveti datorii fiscale in statul in care sunteti rezident. aceasta declaratie urmeaza a fi tradusa de traducator autorizat si legalizata in Romania precum si alte declaratii.
Toate informatiile le obtineti de la Registrul Comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma ciprianr ciprianr Buna ziua, Imi puteti spune care sunt pasii pentru infiintarea unei societati care se va ocupa cu achizitii intracomunitare si vanzare? Multumesc, (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala clls clls Buna ziua. Care sunt pasi de urmat pentru infiintarea unei societati comerciale cu un singur asociat? Imi puteti spune aproximativ care sunt costurile si cat ... (vezi toată discuția)
Firma srl catalingrigore77 catalingrigore77 as dori sa deschid o firma srl cu profil zootehnic ( crestere pui) ce-mi trebuie sa deschid firma si mai exact cat ma costa? va multumesc (vezi toată discuția)