avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit programator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit programator

Buna ziua,

Sunt studenta si lucrez ca programator . Am impozit 0 % pe venit, datorita functiei mele in IT. Insa nu am studii superioare finalizate. Nu trebuie astfel sa platesc impozit?Intreb pentru ca atunci cand am fost la internshipuri(cu carte de munca) la alte companii,nu eram scutita. Nu vreau sa ma trezesc cu datorii.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AvaStefania , utilizator 14:16, 16 Ianuarie 2014
Buna ziua,
Pentru a beneficia de scutire de impozit pe salar datorita functiei mele in IT, o conditie este sa fi terminat o facultate la una din urmatoarele specializari: automatica, calculatoare, electronica, matematica, informatica si cibernetica .
In luna sept. 2013 a intrat in vogoare o noua prevedere ce este cuprinsa in Ordinul MFP nr. 1479/2013- incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 575 din 10 septembrie 2013 .
Potrivit documentului, vor beneficia de scutirea la plata impozitului pe venit angajatii care sunt specializati intr-unul din urmatoarele domenii:
Calculatoare si sisteme informatice pentru aparare si securitate nationala, Ingineria informatiei, Tehnologia informatiei
Informatica industriala, Informatica aplicata in ingineria electrica, Informatica aplicata in ingineria materialelor, Matematica si informatica aplicata in inginerie
Cibernetica economica
Fizica informatica
Chimie informatica
Automatica si informatica aplicata, Echipamente pentru modelare, simulare si conducere informatizata a actiunilor de lupta, Ingineria sistemelor multimedia
Tehnologii si sisteme de telecomunicatii, Telecomenzi si electronica in transporturi
Transmisiuni, Echipamente si sisteme electronice militare.
Scutirea se aplica doar in cadrul contractelor de munca, la impozitul pe venitul din salariu.
Scutirea vi se aplica numai daca aveti studiile finalizate necesare ocuparii postului de programator.
Multumesc frumos de raspunsuri! Eu urmez facultatea de Automatica si Calculatoare,dar sunt abia anul II. Sunt scutita de impozit momentan,am intrebat-o pe secretara noastra si mi-a spus ca mi se aplica si mie si ca stie ea ce face. Daca primesc acesti bani in plus, este posibil sa am probleme /datorii vreodata? Ce sa fac in acest caz?
Singura problema ar fi daca se recalculeaza salariul dvs si va trebui sa va puna sa dati diferenta de bani inapoi.

Alte discuții în legătură

Scutire impozit informaticieni cosminionascu cosminionascu Sunt un functionar public care lucreaza in cadrul compartimentului informatica. As dori sa stiu daca ma incadrez potrivit O 539/2013 pentru scutirea de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu mi-a dat reducerea de it si a inclus-o in salariul negociat mozes43v3r mozes43v3r Am semnat un crontract pe o suma cand am trecut pe aceasta functiie si angajatorul fara sa imi spuna mi-a dat sa semnez un contract dupa care mi-a cerut ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cf ordin 539/2013 jeni123 jeni123 Buna ziua, Am absolvit ASE-Facultatea de Contabilitate si Informatica de gestiune (CIG) in anul 2002, cu examen de licenta. Pe diploma de absolvire este ... (vezi toată discuția)