avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire impozit cf Ordin 539/2013
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire impozit cf Ordin 539/2013

Buna ziua,
Am absolvit ASE-Facultatea de Contabilitate si Informatica de gestiune (CIG) in anul 2002, cu examen de licenta. Pe diploma de absolvire este trecuta specializarea Ctb si Diagnostic de Intreprindere, intrucat la aceasta Fac.nu a existat specializarea CIG. Ulterior s-a infiintat aceasta specializare, iar prin comparatie cu foaia mea matricola, disciplinele sunt identice, cu exceptia a 5-6 cursuri. Pot sa beneficiez de scutire pe impozit in conditiile Ordinului 539 din septembrie 2013 daca am absolvit CIG si lucrez ca analist?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 30 Aprilie 2014
1. Una dintre conditiile de a fi scutit de impozit este ca trebuie sa aveti inscrisa in diploma de licenta una dintre specializarile cuprinse in anexa nr. 2 la acest Ordin.

ANEXA Nr. 2 - Lista specializărilor
1. Automatică şi informatică industrială
2. Calculatoare, Inginerie electrică şi calculatoare
3. Electronică, Electronică aplicată, Electronică şi telecomunicaţii, Comunicaţii
4. Matematică, Matematică informatică
5. Informatică, Informatică economică, Informatică aplicată
6. Cibernetică şi informatică economică, Cibernetică şi previziune economică, Statistică şi previziune economică, Contabilitate şi informatică de gestiune
7. Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională, Ingineria informaţiei, Tehnologia informaţiei
8. Informatică industrială, Informatică aplicată în ingineria electrică, Informatică aplicată în ingineria materialelor, Matematică şi informatică aplicată în inginerie
9. Cibernetică economică
10. Fizică informatică
11. Chimie informatică
12. Automatică şi informatică aplicată, Echipamente pentru modelare, simulare şi conducere informatizată a acţiunilor de luptă, Ingineria sistemelor multimedia
13. Tehnologii şi sisteme de telecomunicaţii, Telecomenzi şi electronică în transporturi
14. Transmisiuni, Echipamente şi sisteme electronice militare

2. Puteti sa va adresati Ministerului Educatiei in sensul daca specializarea Ctb si Diagnostic de Intreprindere poate fi echivalata cu specializarea C.I.G.

3. In speta, din datele mentionate de dvs. , consider ca nu puteti fi scutit de impozitul pe venit.



Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru sugestia de a ma adresa Ministerului Educatiei. Este posibil sa-mi indicati la ce departament/directie trebuie sa merg? Nu am gasit pe site.
Multumesc
Fie va adresati:
- Centrului Național de Echivalare și Recunoaștere a Diplomelor, din cadrul Ministerului Educației Naționale
[ link extern ]

- Directiei juridice a Ministerului Educatiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere impozit pe salariu - angajat it ContSters199599 ContSters199599 Buna ziua, In ce conditii un angajat poate beneficia de reducerea de impozit pe salariu ? Un subinginer de colegiu in profilul electric, specializarea ... (vezi toată discuția)
Incadrare pe cartea de munca andu12 andu12 buna ziua. am terminat o faculate de 4 ani de profil economic, dupa care am facut cursuri de conversie profesionala postuniversitare in informatica de 2 ... (vezi toată discuția)
Scutirea de la plata impozitului pe venit pentru programatori clau_d1a clau_d1a Am absolvit in acest an Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, Universitatea \"Politehnica\" din Timisoara. In luna mai am inceput sa strang ... (vezi toată discuția)