avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutirea de la plata impozitului pe venit pentru ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutirea de la plata impozitului pe venit pentru programatori

Am absolvit in acest an Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, Universitatea "Politehnica" din Timisoara. In luna mai am inceput sa strang semnaturile colegilor mei ca sa facem o petitie pentru a beneficia si noi de scutirea de impozit pe venit. Nu am inaintat-o pana acum. Am aflat ca Universitatea poate elibera o adeverinta din care sa rezulte ca cele doua specializari sunt echivalente, adica "Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii" e acelasi lucru cu vechea specializare "Telecomunicatii", cum apare pe diploma celor care au facut 5 ani. Aceasta modificare a survenit la un an dupa ce am dat admitere la facultate. Nu am fost instiintati de la inceput ca denumirea specializarii se va schimba si ca acest lucru ne-ar putea afecta atat de mult.
Adeverinta de care am vorbit anterior, nu e suficienta pentru cei de la Resurse Umane, din diferite companii, si astfel ni s-a spus ca nu putem beneficia de aceasta scutire, pentru ca nu exista niciun alineat in lege care sa specifice ca se pot accepta si specializari echivalente, sau adeverinte care sa ateste ca specializarile sunt foarte asemanatoare cu cele prezente in Anexa2 a legii.
In aceasta situatie sunt multi colegi de-ai mei care spera ca se va rezolva ceva. Ce putem face acum? La cine sa apelam?
Am atasat mai jos lista cu specializarile amintite in lege.

ANEXA Nr. 2

LISTA
cuprinzând specializările

1. Automatică şi informatică industrială
2. Calculatoare, Inginerie electrică şi calculatoare
3. Electronică, Electronică aplicată, Electronică şi telecomunicaţii, Comunicaţii
4. Matematică, Matematică informatică
5. Informatică, Informatică economică, Informatică aplicată
6. Cibernetică şi informatică economică, Cibernetică şi previziune economică, Contabilitate şi informatică de gestiune.

Alte discuții în legătură

Scutire impozit system30 system30 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: daca un absolvent de Facultate are inscrisa la specializare: \"Telecomunicatii\" si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Legea 250/2004 contabilitate si informatica de gestiune biancaores biancaores Buna ziua, Daca am specializarea in domeniul Contabilitate si Informatica de gestiune m-as putea angaja pe post de [b]programator[/b] si sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitate ordinului privind scutirea la impozitului pentru venituri Iuliana Preda Iuliana Preda Servus Imi puteti spune daca un absolvent al facultatii de Informatica manageriala este sctit la impozitul pe venit conform legislatiei actuale? (vezi toată discuția)