avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Buna ziua si <La multi ani >mai intai.Am vazut intr-a emisiune din decembrie anu trecut cum ca pana in anu 2001 nu s-a luat in calcul la pensie acea depasire de salariu care provenea din <acordul global>.Din ce am inteles cei care au beneficiat de depasiri de salariu in urma acordului au avut de pierdut la pensie pentru ca lor li s-a luat cotizarea la pensie din total brut dar cei de la casa de pensii au calculat numai la valoarea salariului tarifar cand a venit vremea calcularii pensiei.Pentru recalculare,spunea la tv,trebuie scoasa adeverinta cu veniturile ,pana in 2001,mers cu adeverita la casa de pensii si apoi daca casa refuza recalculare mers la judecatorie.Au mai spus atunci la tv ca judecatorii au primit de la CSM o decizie cum ca ar trebui ca toti cei care sant in aceasta situatie sa primeasca un aviz pozitiv de la instanta de judecata cu care trebuie sa mearga la casa de pensii pentru recalculare pensie.Nu ca nu as avea incredere in ce s-a prezentat la tv atunci dar inca o opinie avizata cred ca ar prinde bine,adica mai concret ar trebui sa urmez ce s-a discutat la tv,pentru ca daca ar fi asa as avea ceva de castigat la valoarea pensiei.Va multumesc dinainte pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Am iesit la pensie conform legii 263 in anul 2009. la calcularea ... stereciu ion stereciu ion Am esit la pensie comform legii 263 in anul 2009. La calcularea punctajului sa luat in calcul salariul tarifar din cartea de munca.In 2022 am depus la casa de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensii voicudamian voicudamian Am inteles dintr-o emisiune la TV ca toate pensiile din perioada 2011 - 2013 vor fi recalculate Intrebare : Avand in vedere ca eu am primit decizia de pensie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.in cartea de munca sunt trecute până ... cerb cerb Buna ziua IAn constatat în Cartea de munca sunt trecute până în anul 2011 salarile tarifare lunare . Salariul brut realizat lunar a fost mai mare decât ... (vezi toată discuția)