avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bine v-am regasit ! va rog daca cineva poate sa ma sfatuiasca priviind o taxa de succesiune dupa mama mea decedata in 1993 de la care am mostenit cu sora mea 8 ha teren arabil , mostenire de care am beneficiat amandoua in mod egal si buna intelegere! In situatia legislativa a anului 2014 cum ma sfatuiti sa deschid taxa de succesiune in ce situatie iesim mai convenabil din punct de vedere al costurilor (notar sau judecatorie) Mentionez ca si eu si sora mea santem pensionare cu pensie de 750 roni. Daca dupa efectuarea acestei succesiuni mai trebuie facute alte acte in vederea vanzarii partii mele de mostenire. Succesiunea se poate deschide la orice judecatorie din tara si la orice notariat netinandu-se cont de domiciliile defuncte sau ale mostenitorilor?In speranta ca ma ve-ti ajuta va doresc numai bine!
Cel mai recent răspuns: un roman , utilizator 09:07, 17 Ianuarie 2014
La domiciliul defunctului trebuie sa mergeti.
La notar e mai ieftin azi dar intrebati mai multi notari ca sa va lamuriti.
va multumesc pentru promtitudine !
Va adresati notarului de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Veti plati un impozit de 1% Calculat la valoarea masei succesorale si onorariu in functie de valoarea bunurilor din masa succesorala. Ca sa vindeti bunurile mstenite va trebuie certificatul de mostenitor adica rezultatul dezbaterii succesiunii cadastru si intabulare.
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)
Cat costa o succesiune? mitach mitach Buna ziua.In 2005 bunicul meu a decedat.Succesiunea nu a fost facuta inca.As vrea sa va intreb cam la ce sume se ajunge cu o succesiune? Poate imi mai dati un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)