avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada de cotizatie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada de cotizatie

M-am angajat prima data in campul muncii la 01.04.1985 intr-un combinat. Dupa un an si 4 luni de munca am fost admis la o scoala militara, pentru 2 ani, unde am primit solda mai mare decat colegii mei intrucat veneam din campul muncii, dupa care am devenit cadru militar. Vreau sa stiu daca pentru perioada de studii militare poate fi considerata ca si perioada de cotizatie pentru fondul de pensii. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:49, 16 Ianuarie 2014
Este stagiu asimilat si intra in calculul pensiei de limita de varsta.

Legea 263/2010

ART. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:

g) a fost elev al unei scoli militare/scoli de agenti de politie sau student al unei institutii de invatamant din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala pentru formarea cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, cu exceptia liceului militar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala luciivan luciivan Buna seara!Am varsta de 57 ani si 6 luni si vechime in campul muncii de 38 ani. I ntrebarea mea este: Sunt penalizata daca ies la pensie anticipat?? Va ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata pt barbati giorgio24 giorgio24 As dori sa stiu daca la pensionare anticipata cu o vechime in munca de 43 ani si virsta de 61 ani,se scoate armata din anii de vechime?Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Pensie anticipata (ii) biancaco biancaco Tatal meu este nascut la data de 30.09.1954. A inceput activitatea in campul muncii in sept. 1971 fara intrerupere.Poate iesi la pensie anticipata? (vezi toată discuția)