avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preemtiunea in cazul vanzarii teren agricol extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preemtiunea in cazul vanzarii teren agricol extravilan

Buna ziua!Am cateva nelamuriri cu privire la cele enuntate in titlu.
1.Practic cum pot afla titulari dreptului de preemtiune de oferta vanzatorului de a vinde.Fiecare vecin,arendas,coproprietar trece pe la Primarie zilnic sau saptamanal?!
2.Exercitarea dreptului de preemtiune in sensul in care unul (sau mai multi)dintre titularii lui si-a exprimat in scris dorinta de a achizitiona terenul si a transmis cele cerute in aceasta situatie Primariei(sau Agentiei-nu stiu sigur cui -dar important este ca si-a manifestat intentia de a cumpara la pretul cerut de la inceput de vanzator) obliga vanzatorul sa incheie actul sau acesta poate retrage ,,oferta,,lui de vanzare si sa reia operatiunea respectiva la un pret mai mare(sau mai mic:)
Cu alte cuvinte ,vanzatorul se poate razgandi pana la momentul incheierii actului de instrainare la biroul notarial chiar daca titularul preemtiunii doreste sa cumpere la pretul cerut initial
3.Pentru vanzarea acestor tipuri de teren este nevoie NEAPARAT de existenta cadastrului pentru incheierea de act autentic?Din experienta proprie acum doi ani mi s-a spus ca nu pot vinde fara cadastru si in acele conditii am incheiat un act prin care mandatam persoana juridica respectiva sa ma reprezinte la incheierea ulterioara a actelor(dupa ce tot ei faceau cadastru ,neprecizand o data anume de realizare,ceva de genul asta!)Oricum inteleg ca la acest moment acest fapt nu ar mai fi posibil.
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan legea 17/2014 annanica7 annanica7 Cum se indepliniste procedura legii 17/2014 daca am inchieiat antecontract de vanzare-cumparare autentic in urma cu mai multi ani, dar unul din coproprietari ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda teren extravilan Kuntay Musa Kuntay Musa Am incheiat un contract de arenda, eu fiind proprietarul. Arendasul a dorit sa cumpere terenul. De la bun inceput arendasul taraganeaza sub diferite motive ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren ivanvintilica ivanvintilica Suntem trei frati mostenitori cu certificate de mostenitor asupra unei suprafete de teren arabil in suprafata de 5ha. Nu avem cadastru si intabulare pe acest ... (vezi toată discuția)