Cum se indepliniste procedura legii 17/2014 daca am inchieiat antecontract de vanzare-cumparare autentic in urma cu mai multi ani, dar unul din coproprietari nu poate fi gasit pentru a face cadastrul si intabularea?
Este obligatoriu ca vanzatorii sa publice oferta de vanzare la Primarie? Si coproprietarul sa isi exprime el intentia de cumparare, in conditiile in care eu am achitat intergal pretul terenului in urma cu cativa ani si sunt si arendasul terenului?
Ce sanse de reusita am in instanta sa obtin o hotarare care sa tina loc de act de vanzare, daca vanzatorii nu urmeaza procedura legii 17/2014? (publicare oferta de vanzare, drept de preemtiune etc.)
Prevederile prezentei legi nu se aplică antecontractelor şi pactelor de opţiune care au fost autentificate la notariat anterior intrării în vigoare a acesteia. art 20 alin1
Din pacate art.20 alin.1 a fost declarat NECONSTITUTIONAL de Curtea Constitutionala. Deci nu se mai aplica aceasta exceptie.
Daca proprietarii publica acum anuntul de vanzare la pretul pe care eu deja l-am platit integral, este posibil ca alte persoane cu drept de preemtiune (coproprietari) sa-mi manifeste intenta de a cumpara terenul la acel pret, care era mai mic decat cel ce ar putea sa fie cerut astazi.
Credeti ca instanta mi-ar da mie castig de cauza, respectiv sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic, fara indeplinire procedurii legii 17?