avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatii financiare in urma casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatii financiare in urma casatoriei

Buna ziua!As dori si eu o lamurire.Urmeaza sa ma casatoresc iar viitorul meu sot este indatorat unei banci cu o suma destul de considerabila(rate neplatite plus dobanzi).Eu am achizitionat acum trei ani o locuinta,printr un credit ipotecar prima casa si detin un automobil.Ce repercursiuni poate avea asupra bunurilor mele,dar asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei acesta datorie?Poate emite executorul reprezentant al bancii respective vreo pretentie asupra bunurilor mele?Mentionez ca eu nu am avut nicio intarziere la plata creditului ipotecar de pe numele meu.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:28, 16 Ianuarie 2014
Bunurile dobandite inainte de casatorue sunt buuri proprii insa cele dobandite in timpul casatoriei in lipsa unei conventii matrimoniale de separatie de bunuri sunt bunuri comune. Avand in vedere situatia data va sfatuiesc ca inaintea casatoriei sa incheiati o cinventie matrimoniala sub regimul separatiei de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim matrimonial sorina86 sorina86 Buna ziua. Acum 2 ani am facut un credit la banca pentru a-mi achizitiona o locuinta prin programul prima casa. As vrea sa stiu ce se va intampla in cazul in ... (vezi toată discuția)
Tranzactie vanzare-cumparare locuinta - dupa casatorie corinabulau corinabulau Buna ziua, in urma cu 3 saptamani am inceput demersurile la un credit ipotecar pentru o locuinta. Procedura este destul de avansata, urmeaza ca odata ce ... (vezi toată discuția)
Diferențe între regimurile matrimoniale ContSters219511 ContSters219511 Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111? - regimul in comunutate de bunuri - regimul in ... (vezi toată discuția)