avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea mostenirii dupa bunica si obtinerea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea mostenirii dupa bunica si obtinerea certificatului de calitate de mostenitor

Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: bunicii mei au locuit pana in 1944 in Basarabia, ei au avut 4 copii. Bunicul a fost deportat in Siberia unde a si murit , nu se cunoaste data si nici locul morti lui. Bunica impreuna cu 2 copii s-a refugiat in Romania, iar ceilalti 2 copii au ramas in Basarabia. Bunica a decedat in Romania, neavand niciun fel de avere. Unul din copii din Basarabia a decedat innainte de decesul bunici, neavand mostenitori, celalalt a decedat dupa decesul bunici, ramanand mostenitori 3 copii care nu au efectuat succesiunea dupa parinti.
Cei doi copii din Romania au decedat dupa moartea bunici, lasand in urma mai multi mostenitori care au acte de mostenitor in regula.
Cum se poate face dezbaterea mostenirii dupa bunica si obtinerea certificatului de calitate de mostenitor avand in vedere ca aceasta nu a avut avere si sunt mostenitori in viata atat in Romania cat si in Republica Moldova?
Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna!
Cu respect , Gh. Beleuta. 17.01.2014.

Alte discuții în legătură

Calitatea de deportat legea 290/2003 Artigas Artigas Va salut, Am un litigiu in derulare cu ANRP privind acoradarea de despagubiri pe baza Legii 290/2003.Printre documentele care mi s-au solicitat se numara si ... (vezi toată discuția)
Istoria familiei mele poate fi scenariul unui film! veronica-vrinceanu veronica-vrinceanu Sunt din Basarabia, Republica Moldova. Am avut un strabunel care in anii 1940 era primar intr-o localitate din nordul republicii. Atunci cand ne-au acaparat ... (vezi toată discuția)
Mostenire din basarabia resedintastupu resedintastupu Buna ziua. E prima data cand sunt pe acest forum si sper sa fie totul in regula. Am sa va spun povestea si daca puteti sa-mi dati un sfat ar fi foarte bine. ... (vezi toată discuția)