avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA

as dori sa stiu ce se intampla daca am produs un accident rutier din vina mea iar firma mea de asigurari nu vrea sa despagubeasca ?
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
nepynepy, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:21, 22 Ianuarie 2014
daca asigurarea este valabila la momentul accidentului , ar trebuie sa despagubeasca indiferent daca este pe numele utilizatorului , la urma urmei sa platit o suma de bani pentru acea polita :)
Pentru a putea evalua situatia dpdv juridic/legal, solicitati (atasand doc. privind calitatea de utilizator) in scris(chiar si prin email) motivarea asiguratorului privind refuzul despagubirii, in conditiile in care masina apare in sistemul CEDAM -asigurata la data evenimentului (atasati fereastra de raspuns online).
Raspunsul va trebui sa fie motivat legal (art. lege/norma) si abia atunci se poate urma o cale de combatere.
Cazurile privind nulitatea RCA sunt insuficient exemplificate si cred ca veti avea sanse de negociere.
Raspunsul posibil s-ar putea sa fie invocarea faptului ca obligatia o are proprietarul. Legea insa nu interzice explicit ca un utilizator cu act legal (deci are interes asupra bunului) nu poate asigura autovehiculul in nume propriu.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca ContSters79003 ContSters79003 buna seara! a expirat polita rca ieri. daca vand masina maine, poate cumparatorul sa incheie o asigurare rca pe numele lui pe baza contractului de ... (vezi toată discuția)
Rca sofer, nu proprietar silvia99 silvia99 buna ziua! ce risca un sofer, proprietar de masina, daca incheie polita rca pe numele tatalui sau si nu pe al lui? ce amenda/pnalizare risca daca este prins ... (vezi toată discuția)
Discriminarea rca, dar si preturi exagerate ! andrej andrej Nu vi se pare discriminator faptul ca persoanele sub 30 de ani platesc MULT mai mult pentru o asigurare ? In baza a ce au ajuns ei la concluzia ca persoana X ... (vezi toată discuția)