luminel a scris:
- nu a existat o hotarare a adunarii generale semnata de primii 2 asociati, in sensul ca aproba transferul de parti sociale
Daca cerinta nu a fost inlaturata prin actul constitutiv inainte de aceasta cesiune, atunci este un motiv de nulitate.
- nu exista contract de cesiune
Corect este sa spunem ca nu exista inscris constatator pentru cesiune, caz in care se pune problema probei sale, care nu poate fi facuta decat cu inscris daca pretul e mai mare de 250 de lei. Asta insa nu inseamna ca cesiunea in sine nu exista, ci doar ca, in caz de litigiu, nu poate fi dovedita. Exista totusi inceputul de dovada scrisa in acest sens (actul aditional respectiv) deci se poate completa cu martori proba.
- asociatul cedent fiind cetatean strain nu a fost asistat de un traducator. A semnat crezand ca modifica numai sediul social al firmei?
Aici poate invoca eroarea ca viciu de consimtamant. Puteti citi mai multe despre eroare aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Nu era obligatia ORC sa verficie existenta unei Hotarari a adunarii generale a asocietailor si un contract de cesinue, si numai dupa aceea sa purceada la redactarea actului aditional?
Nu. I s-a cerut redactarea, a redactat. Obligatia de verificare este la momentul inregistrarii mentiunii in registrul comertului si atunci, da, trebuia ca dosarul sa fie complet. Pana la urma cine a semnat actul acela aditional?