avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul de actiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul de actiune

Cand se naste dreptul la actiune cu privire la plata unor alocatii prevazute de contractul de munca, insa nefiind prevazute in contract si termenul de plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 18 Ianuarie 2014
Ce fel de alocatie?
Diurna pt delgatie. Au fost multiple perioade de delegare in acesti 5 ani, uneori durand pana la 6 si 12 luni. Lasand la o parte confuzia cu detasarea....
Dreptul se naste de la data de cand trebuia acordata diurna.
Da, dar nu scrie nicaieri in contract cand e data asta cand trebuie platita diurna.
Scrie in legislatiei, HG nr.1860/2006 sau HG 518/1995 :
Art. 42. - Persoana trimisă în delegare sau detaşare are dreptul să primească, în condiţiile legii, un avans în numerar, stabilit în raport cu numărul zilelor de deplasare, dar nu mai mult decât totalul cheltuielilor de delegare sau de detaşare pentru 30 de zile calendaristice.

sau

Art. 12. - (1) Sumele în valută cuvenite personalului, în condiţiile stabilite prin prezenta hotărâre, se acordă sub formă de avans.
...

Alte discuții în legătură

Legislatie diurna ane mari ane mari Buna ziua, Am urmatoarea problema: un salariat pleaca in delegatie la inceputul lunii iulie timp de 2 zile. Slariatul primeste salariul o singura data pe ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu deplasari, deductibile sau nu vasco_dan vasco_dan O societate comerciala din Bacau a contractat o lucrare la Bucuresti in domeniul constructiilor. Acolo a inchiriat un apartament pentru muncitori. In ... (vezi toată discuția)
Diurna in romania Nagy Andreea Nagy Andreea Buna, am nevoie sa-mi deschida si mie cineva creierul pt ca nu gasesc exact unde scrie cum se acorda diurna; adica am o nedumerire: in cazul in care angajatul ... (vezi toată discuția)