avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Despre TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Despre TVA

Buna ziua.
Va rog o informatie: daca un SRL infiintat in 2003 nu a avut activitate 10 ani, nu a depus D300 decat in primii doi ani si acum vrea sa reactiveze firma, ce demersuri trebuie sa faca in ce priveste TVA-ul?
Intreb acest lucru intrucat cu siguranta SRL-ul respectiv a fost scos din registrul de evidenta a platitorilor de TVA. Trebuie sa depuna vreo declaratie pentru reactivare sau trebuie sa depuna doar D300?
Si inca ceva? In urma cu 9 ani avea un TVA de recuperat in jurul a 1000 lei. Avand in vedere ca nu a solicitat rambursarea acestuia, ce trec pe D300? Preiau acest sold sau nu? Nu se pune problema unei solicitari de rambursare, insa vrea sa dea drumul la activitate pe aceasta societate.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 21:38, 18 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Avand in vedere perioada destul de lunga in care nu a avut activitate, va sugerez sa verificati vectorul fiscal si totodata solicitati o situatie a deconturilor de tva depuse, deoarece este posibil sa figurati cu deconturi nedepuse pana la anularea codului de tva.

Posibil ca tocmai nedepunerea deconturilor sa fie motiful anularii codului de TVA. In acest caz va trebui sa depuneti deoconturile respective(cu amenda) si sa urmati procedura de inregistrare stabilita in acest sens.

In primul decont pe care il veti depune, preluati si tva de rambursat. Insa va sugerez sa verificati si fisa sintetica in acest sens.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor urgent prescriere tva de recuperat mioara danaila mioara danaila Buna seara, o firma este cu tva de recuperat incepand din 2009 si pana astazi( de 5 ani) Toate deconturile au fost depuse lunar .In ianuarie 2014 s-a primit ... (vezi toată discuția)
Tva anulat felisana felisana Firmei i-a fost anulat codul de tva cu data de 01.08.2012 pentru nedepunere deconturi. Din pacate am depus 099 dupa cele 180 de zile, am facut toate ... (vezi toată discuția)
Tlatitor de tva 01.01.2009 ancalaur ancalaur DIN 01.01.2009, SOCIETATEA TREBUIA SA DEPUNA 010, PT PLATITOR DE TVA. Contabilul nu a facut-o , dar de atunci nu a mai depasit 35.000 euro la cursul ... (vezi toată discuția)