avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Modificarea actiunii de divort este posibila pana la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Modificarea actiunii de divort este posibila pana la primul termen de judecata?

Daca reclamantul a promovat o actiune de desfacere a casatoriei pentru o separare in fapt de peste 2 ani iar iar parata prin intampinare spune ca este de acord, dar sa fie din vina exclusiva a reclamantului, mai este posibil ca pana la primul termen de judecata reclamantul sa-si modifice actiunea si sa solicite desfacerea casatoriei din culpa ambelor parti?
Intreb acest lucru deoarece parata spune ca va formula si actiune in despagubiri ulterior.
Cel mai recent răspuns: uttzza , utilizator 22:58, 18 Ianuarie 2014
reclamantul poate sa modifice actiunea pana la primul termen si pana la final daca parata e de acord cu divortul poate solicita desfacere prin acord .
Se poate cere modificarea chiar daca procedura speciala a divortului din NCPC nu prevede acest lucru? Se poate intemeia pe art. 204 NCPC?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-partaj mancipri mancipri speta . sotia introduce actiune de divort . cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ( consum excesiv de alcool , agresiv ). nu cere partajul . ... (vezi toată discuția)
Divort dupa modificarile aduse de legea 202/2010.ce parere aveti? Mariana D. Mariana D. X face cerere prin care solicita desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a paratului, incredintare minor, pensie de intretinere.Paratul Y, vine si el si face ... (vezi toată discuția)
Depunerea intampinarii INFORMAT INFORMAT Este pe rol un proces de divort in care reclamanta a expus principalele motive pentru care s-a separat si cere desfacerea casatoriei din vina ambelor parti ... (vezi toată discuția)