avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Transport colet suspect, consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Transport colet suspect, consecinte

Buna seara!
Am o masina mica, la inceputul anului 2012 (Februarir-Martie)era noaptea pe la ora 21 am fost la un prieten de familie in alta localitate in drum spre ei ma sunat un amic tot de acolo si mia zis sa trec mai intai pe la el, mai intai ma-m oprit la amic, ma rugat sa-l duc in judet sa schimbe 200 euro si sa ia pizza, la care eu am acceptat si la-m dus pe drum miazis sa trecem pe la o conostinta dea lui sa ia o geanta de voiaj,
am acceptat si acest lucru, mi se parea suspect acea geanta, dupa un timp am aflat ca in acea geanta era droguri.
Intrebarea mea este: Eu puteam fi tras la raspundere de acea geanta care nu stiam ce e in ea, dar am transportato? Daca se afla la ora actuala mai pot fi invinuit de ceva acum?
Va multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Nmk mk Vfcfsc , Avocat 14:06, 21 Ianuarie 2014
Daca nu ati stiut despre continutul acelei genti, lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii, asa ca, in teorie, nu puteati raspunde penal. In practica este foarte greu sa dovediti aceste aspecte si se poate sa ajungeti sa raspundeti.

Despre partea a doua insa, poate cineva v-a speriat doar si v-a spus ca in acea geanta erau droguri, pentru ca in alte conditii obligatia dumneavoastra de cetatean este sa sesizati institutiile statului.
Va multumesc pr raspuns! dar mai am 3 intrbari;acum dupa atata timp mai pot fi tras la raspundere? Dupa cat timp de la savarsirea faptei nu mai pot fi tras la raspundere(prescriere pedepsei)?La ce art, prevede aceasta infractiune?.
Va multumesc anticipat!
In ceea ce priveste prescriptia raspunderii penale aveti prevederi lamuritoare in art. 122 Cod penal.
Legea nr.143 din 2000 este legea speciala care vorbeste despre prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.
Va multumesc pt raspuns!
Legea nu va obliga sa denuntati aceasta infractiune.
Cu toate acestea, daca stiati ce ati transportat ati comis infractiunea.
Si daca stiati si denuntati ulterior infractiunea tot raspundeati penal.
Adica denuntul dvs. se transforma in autodenunt...si veti beneficia de o pedeapsa mai redusa.

Daca nu stiati se va analiza de parchet si se va stabili daca veti fi pus sub acuzare penala sau veti fi doar martor in cadrul procesului penal.
Parchetul oricum nu va va crede pe cuvand si in mod sigur ati avea nevoie de avocat de urgenta pana sa dati declaratie.
Este si posibil sa nu va lase sa chemati avocat decat dupa ce dati o declaratie...si de abia apoi sa va lase sa chemati avocat...dupa ce ati declarat deja...

Alte discuții în legătură

Injurii si calomnie pe o retea de socializare DUMITRU_80 DUMITRU_80 Buna ziua. In seara asta o cunostiinta mai veche sa enervat pe faptul ca am scos-o din lista de prieteni si a inceput sa imi trimita mesaje personale prin ... (vezi toată discuția)
Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzata de influentarea declaratiilor martorilor? deliaioana deliaioana Buna ziua. Prietenul meu este arestat preventiv...este acuzat de santaj si amenintare dar la fiecare declaratie a martorilor (precizez ca toi martorii sunt ... (vezi toată discuția)