avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am gasit un telefon distrus si neutiliabil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am gasit un telefon distrus si neutiliabil

am gasit un telefon distrus si neutilizabil.
nu am putut determina al cui este.
nu l-am predat la politie pt ca era un bun distrus.
I-am comunicat ca am gasit un tel colegului de munca....am intrebat daca stie pe cineva care a pierdut telefon.
Persoana care acum acuza ca am gasit tel lui......nu a declarat ca a pierdut ceva decat dupa o sapt........timp in care deja aruncasem telefonul ( de fapt bucati din el)
Acum sunt acuzat de o persoana care si-a pierdut telefonul ca am insusit bunul gasit. art 216
Va rog sa ma lamuriti daca un telefon distrus treb predat la politie.
am procedat incorect ca l-am aruncat la gunoi?
Mentionez ca am anuntat ca am gasit un tel...la colegul de munca.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
floare de colt, utilizator
Din pacate pt. dvs. ati comis o infractiune:(.
ÎNSUªIREA BUNULUI GÃSIT (art. 216 C. pen.)
1. Conţinutul legal:
“Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun gasit autoritaţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al sau, se pedepseşte cu închisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Cu aceeaşi pedeapsa se sancţioneaza şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare în posesia faptuitorului.”

Nu are importanta daca bunul era distrus sau nu.
In principiu, daca era distrus ati fi putut sa-l aruncati fara probleme dar...
Cum de v-a gasit persoana respectiva? Am impresia ca nu ne-ati spus chiar tot.
am comunicat ca am gasit un tel colegului de munca....am intrebat daca stie pe cineva care a pierdut telefon.
Persoana care acum acuza ca am gasit tel lui...nu a declarat ca a pierdut ceva decat dupa o sapt...timp in care deja aruncasem telefonul( de fapt bucati din el)
Faptul ca nu v-ati insusit telefonul asta inseamna ca nu ati savarsit infractiunea la care s-a referit colegul mai sus.
Colegul dvs. a vazut ca telefonul era distrus?
floare de colt a scris:

am gasit un telefon distrus si neutilizabil.
nu am putut determina al cui este.
nu l-am predat la politie pt ca era un bun distrus.
L-am aruncat la gunoi.
Acum sunt acuzat de o persoana care si-a pierdut telefonul ca am insusit bunul gasit.
Va rog sa ma lamuriti daca un telefon distru treb predat la politie.
am procedat incorect ca l-am aruncat la gunoi?

Daca duceati un telefon distrus la politie exista riscul sa va distruga si politia intrucat politia nu e lada de gunoi.
Dar de ce trebuia sa luati un telefondistrus sa il aruncati la gunoi.
Cu asta se ocua REBU.

Alte discuții în legătură

Insusirea bunului gasit... in tomberonul de gunoi! cristian.UE cristian.UE este legala insusirea bunului gasit intr-un tomberon de gunoi de pe strada? (vezi toată discuția)
Insusirea bunului gasit Daniel_Petre Daniel_Petre Buna seara, am si eu o mare problema, am gasit un telefon pe trotuar am scos cartela si am aruncat-o. Intre timp proprietarul a intrebat mai multe persoane ... (vezi toată discuția)
Amenintat cu insusirea bunului propriu de catre politia municipala timisoara Sylverro Sylverro este pentru prima oara cand postez pe o pagina de aceasta...pentru ca mi sa intamplat ceva \"extraordinar\" in data de 30.07. am fost trimis de catre parinti ... (vezi toată discuția)