avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Putem directiona 2% din impozitul pe venit catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Putem directiona 2% din impozitul pe venit catre asociatia de proprietari?

Conform Codului Fiscal persoanele fizice pot directiona 2% din impozitul pe venit catre diferite organizatii neguvernamentale (asociatii, fundatii) prin depunerea unui formular la administratia financiara. Se poate sa directionam aceste sume catre asociatia de proprietari ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:35, 20 Decembrie 2011
nu vad de ce nu
Se poate, din moment ce asociatia este nonprofit si are un cont bancar.Problema e ca banii vor ajunge in cincinalul viitor.:sorry:
vorba bancului "facem cincinalul chiar si in 10 ani, da-l facem.." =D> Puteti directiona acel 2% catre orice non-profit, chiar si catre noi...:thumbup:
@adriantot,
Buna chestia aceasta cu 2%. Cum stiu ca in as. dvs. aveti multi "oameni de bine", cred ca v-ar aranja niste sponsorizari... Din nefericire, la noi nu prea se inghesuie lumea sa ne ajute, sunt cam 75% pensionari, ce naiba sa mai dirijeze? Las' ca nici BNR-ul nu se lasa mai prejos, intai i-si trege comisionul din cei 2% si ce mai ramane se duce in contul beneficiarului. Daca venitul lunar este mai mic de 500 lei/luna, nici nu merita sa treaca strada spre administratia financiara... Oricum, la cap. sponsorizari am observat ca stati bine si ma gandesc numai la faptul ca va desfasurati intrunirile la biblioteca "GH. Asachi", un loc civilizat unde nici nu-ti permiti sa vorbesti urat...
Oricum, ideia este buna, poate fi de folos la multa lume de pe forum, trebuie numai sa faca putina publicitate, sa-si procure niste imprimate si o centralizare la sediul asociatiei. Ca sumele vin in cincinalul urmator este alta problema. Ca la noi la nimeni. E greu sa urnesti din loc, chiar institutii serioase ale statului, da' i-a sa avem noi de dat niste sume la fisc, sa vedeti cum nu mai scapi de ei... Cu alta ocazie am sa va povestesc ce-am patit noi la asociatie, pentru niste amarati de 9 lei... Creed ca trei ani la rand am primit notificari de la adm. fin. !!!
Cu stima , Adam Grecu
Multumesc pentru ajutor si aprecieri. In asociatia noastra sunt ceva "oameni cu stare" care platesc impozite serioase la stat. Atat salariati cat si pensionari cu pensii marisoare si impozitate. Am aflat ca termenul de depunere la finante a formularuli 230 este 15 mai 2009.
Daca adun mai multe declaratii 230 de la proprietar la asociatie o sa le putem depune la finante ? Adica sa nu trimitem oamenii pe drumuri. Le punem la dispozitie formularul, discutam, lamurim si presedintele sa mearga la finante cu mai multe odata, se poate?
Apoi daca depunem acum , pana la 15 mai 2009 formularele, la ce perioada se refera ca si calcul? La impozitul platit pe anul 2008 sau la cel ce se va plati in 2009?

Alte discuții în legătură

Doi la suta din impozit faraC130 faraC130 Buna ziua Stiu ca pot directiona doi la suta din impozitul pe venit catre anumite societati non profit sau alte categorii. Am citit mai multe si pe net si pe ... (vezi toată discuția)
Donarea de 2% cosmin910 cosmin910 Buna ziua! As dori sa stiu daca in formularul 230 de directionare a 2% din veniturile salariale impozabile se poate scrie ca Beneficiar contul parintelui care ... (vezi toată discuția)
Cum calculez cei 2% pe care sa-i virez unei asociatii? dacidaci dacidaci O persoana este angajata din Mai 2011 pana in Februarie 2011 cu un salariu de 800 ron brut. Din 29 Februarie are salariul de 700 ron brut. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)