avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donarea de 2%
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donarea de 2%

Buna ziua!
As dori sa stiu daca in formularul 230 de directionare a 2% din veniturile salariale impozabile se poate scrie ca Beneficiar contul parintelui care are in ingrijire un copil bonav de leucemie si care are nevoie de fonduri pentru o operatie in strainatate?
Daca nu, atunci ce poate face pentru a primi acesti bani de la parintii copiilor de la gradinita?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
cosmin910, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:15, 30 Ianuarie 2015
Nu puteti directiona 2% decat catre o asociatie (ong) legal constituita potrivit og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile.
Vorbiti cu cineva de la o asociatie deja existenta sau incercati sa va infiintati una dar asta destul de repede pentru ca termenul de depunere a formularului 230 este pana pe 25 mai 2015.
Sa aveti in vedere si faptul ca dupa ce trece aceasta data in care cei ce doresc trebuie sa depuna formularul 230 la adiministratia financiara de domiciliu, abia spre sfarsitul anului 2015 sau chiar la inceputul lui 2016 cei de la finante for vira in contul bancar al asociatiei suma de bani colectata prin 2%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directionarea a 2% din impozit ccoman2121 ccoman2121 Buna ziua! As dori sa stiu daca o asociatie nonprofit nu mai are activitate se poate directiona 2% din impozitul salarial in contul acelei asociatii? (vezi toată discuția)
Declaratia 230 LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca pot repartiza 2%, prin declaratia 230, direct, unei persoane fizice, pentru rezolvarea unei probleme de sanatate, care necesita o operatie in strainatate. ... (vezi toată discuția)
Impozit 2% danamatea danamatea va rog sa-mi spuneti care este procedura pt ca parintii copiilor dintr-o gradinita sa poata opta pt plata celor 2% din salariu catre gradinita? va multumesc ... (vezi toată discuția)