avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Restaurant poluant in vecini
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Restaurant poluant in vecini

Casa mea este vecina cu o alta in care functioneaza un restaurant arabesc. Pe kanga faptul ca trotuarul este folosit de catre acestia pentru a servi la masa mancarea, ca nu mai putem parca sau chiar circula pe strada in apropierea restaurantului din cauza masinilor stationare sau parcate, ale clientilor, sau pe langa faptul ca avem vesnic gunoaie lasate de clienti in poarta sau chiar de catre restaurant - pungi sau saci cu resturi - lucrul care este cel mai deranjant este poluarea aerului, din cauza hornului restaurantului, insuficient ridicat si nedotat cu filtre. Mentionez ca noi nu ne putem aerisi casa de la intre orele 9-22.00, fumul fiind ca de furnal de fabrica - negru, gros si permanent. Ne stergem praful cel putin o data pe zi in casa. Mirosul emanat odata cu fumul este la fel de greu. Am incercat sa discutam cu proprietarii de-a lungul anilor, vecinii mei i-au reclamt si la primarie. Promit ca-si schimba hornul sau ca se muta, dar nu se intampla nimic. Situatia este insuportabila si vreau sa va intreb ce pasi pot face impotriva lor si pentru schimbarea ei. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:42, 23 Ianuarie 2014
Exista n organe ale statului,primarie,directia de sanatate publica,directia sanitar veterinar,prefectura,ziare locala ect,au email asa ca trimitele de lucru poate
Faceti o adresa la Directia de Sanatate Publica de pe raza sectorului/municipiului dvs.
Mentionati si despre sesizarea facuta la primarie, ramasa fara rezultat. Se va trimite, probabil, in teritoriu un inspector care sa verifice cum stau lucrurile. Nu mai asteptati promisiunile lor ca vor remedia situatia. E clar ca nu vor decat sa treneze lucrurile, poate va schimbati atitudinea. Pana la urma, profitul conteaza in primul rand pt.ei. Nu linistea si sanatatea dvs.
Faceti sesizari scrise cu nr. de inregistrare/ data (semnate de toti vecinii care sunt deranjati) la Inspectoratul teritorial de munca, Directia judeteana de sanatate publica, Agentia locala de mediu, politie, primarie.
Se vor declansa anchete de catre institutiile mentionate, se vor da amenzi contraventionale si se vor dispune masuri obligatorii pentru proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poluare cu fum missy999 missy999 Vin și eu cu o întrebare: cui aș putea să mă adresez în următoarea situație? Locuiesc intr-o locuința socială, fiind chiriașul primăriei din ... (vezi toată discuția)
Cresterea porcului la 3m de ferestrele casei mele SophiaMS SophiaMS Buna ziua, Locuiesc de 2 luni intr-o localitate rurala lipita de orasul Constanta. Vecinul meu are cocina porcului la 2,5 - 3m distanta de la ferestrele ... (vezi toată discuția)
Fum si miros emanat de un restaurant pngdg pngdg Locuiesc in apropierea unui restaurant cu specific libanez. Gratarul locatiei emana cantitati mari de fum si miros de mancare. Exista o cale legala de ai ... (vezi toată discuția)