avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terasa blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terasa blocului

Buna ziua,am o intrebare legata de terasa bl.in care locuiesc.Ap. este la et.11 intr-un bl.cu 11 et.si am iesire in terasa din dormitor si din sufragerie.Nu exista usa de acces in terasa decat prin ap.meu.Presedintele bl.sustine ca este spatiu comun.Cei de la primarie mi-au spus ca nu este spatiu comun daca nu exista usa de acces.Mentionez ca nu e trecuta in contractul casei,dar asa este si la celelalte blocuri cu 11 et.Cine ma poate lamuri?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:43, 21 Ianuarie 2014
Aici, pe forum, nu va poate lamuri nimeni in aceasta situatie speciala, absolut speciala si neauzita.

Trebuie sa rezolvati problema la asociatie si sa chemati si reprezentantii primariei la discutii. Cu actele pe masa.

Un bloc facut de urmasii lui Pacala.
Problema este ca in 2010 am cerut parerea celor de la primarie si m-au asigurat verbal,ca nu poate fii spatiu comun daca nu exista usa de acces,insa actualul presedinte,care este avocat sustine ca primaria nu are dreptul de a delimita spatiile comune intr-un imobil.
E adevarat asta, ca primaria nu poate.....
Dar primaria poate acorda asistenta.

Pana la urma dv. puteti spune ca terasa este a asociatiei, asa cum sustine si presedintele, dar la o adica sa nu permiteti accesul pe terasa prin casa dv., prin proprietatea dv.

Daca e proprietate comuna, atunci asociatia sa faca intr-un fel sa construiasca, sa practice o usa, o scara exterioara, nu stiu, ceva de genul acesta, care sa nu treaca prin proprietatea dv..
Terasa in proprietate comuna sau nu, acum care este problema? Vi se solicita accesul, vi se solicita sa o reparati dumneavoastra, ori o folositi dumneavoastra iar altii nu sunt de acord?
Buna ziua,blocul este in pragramul de reabilitare acum,deja sau schimbat geamurile iar in martie daca vremea permite,se va trece la placare.Pb.este ca vor sa schimbe tevile de scurgere,sifoane si ce mai implica asta,si imi cere sa suport eu costurile.BUN,ce este pe orizontala inteleg,dar pe verticala nu intra in atributia asociatiei.?Si mai e ceva;noi adica 2 ap. nu avem balcoane,nu e normal sa folosim terasa ca pe balcon?Apoi,noi suntem c-am singurii care nu avem boxa la subsol.Iar pt.faptul ca o folosim pana acum nimeni nu a avut o pb cu asta,ca doar cine sa vina pe terasa si sa ma deranjeze,intrand prin casa mea?

Legea le permite sa darame vreun perete pt a construi o usa de acces,daca bl nu a fost prevazut cu asta din constructie?M-i se pare o tampenie ca eu pe timp de vara sa stau cu usile deschise poate imbracata sumar,si vecinii sa-mi apara pe la usa dormitorului.Sau cand plec de-acasa sa ma asigur ca baricadez usile de la ap.sa nu gasesc vreun vecin in casa,la intoarcere.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Balcon la garsoniera considerat spatiu comun malds4 malds4 Buna ziua, Presedintele asociatiei de propietari (asociatie de peste 200 de proprietari, pe mai multe scari) este o persoana de rea credinta si are ceva ... (vezi toată discuția)
Spațiu comun ocupat abuziv bebexo bebexo Bună ziua, Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc. Unul din vecini a ocupat balconul unde este ghena și scara de acces către terasă blocului prin ... (vezi toată discuția)
Va rog sa imi spuneti in atributiile cui intra repararea acoperisului balcoanelor de la ultimul etaj al unui bloc? m_dobran m_dobran Va rog sa imi spuneti in atributiile cui intra repararea acoperisului balcoanelor de la ultimul etaj al unui bloc? a) asociatiei de proprietari b) ... (vezi toată discuția)