Buna ziua, pana in 12.08.2014 sun in concediu crestere copil (-nascut pe 12.09.2012-ultima luna fiind a tatalui dupa cum am inteles). Acum sunt insarcinata din nou cu aceeasi data probababila de nastere ca si primul. daca nasc la jumatatea lunii septembrie ce varanta am pentru a ramane in concediu crestere copil? Intru in somaj sau concediu medical?
Pot sta in concediu fara plata chiar daca am incheiat contractul cu vechiul angajator cand am intrat in ccc1- s-a incheiat in 2.12.2012? (contractul l-am avut pe perioada determinata si mi l-au prelungit cat sa intru in ccc). la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Prahova am fost dar nu am gasit pe nimeni care sa ma lamureasca.
Multumesc
Buna ziua, azi am aflat ca nu pot beneficia de somaj atata timp cat urmez cursurile unei forme de invatamant. Sunt anul 6 la doctorat ( perioada de gratie pentru finalizarea tezei este 1 sept 2015), primii 3 ani cu bursa, urmatorii 3 ani prelungire. Pot beneficia de ccc, sau fiind in perioada de prelungire e mai bine sa intru pentru luna neacoperita in somaj?
Multumesc mult pentru ajutor!
1. - Dvs. ati avut contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata care a incetat cand ati intrat in CCC1.
- Daca v-ati fi inregistrat la Agentia de Somaj imediat ce a incetat CIM (chiar daca erati in CCC1) puteati acum sa beneficiati de indemnizatie de somaj (in calitate de fost salariat) chiar daca urmati cursurile unei forme de invatamant (cine v-a spus altfel nu cunoaste legislatia).
- Daca au trecut mai mult de 12 luni de la incetarea CIM nu va mai puteti inregistra la Agentia de Somaj.
2. - Intr-unul din raspunsurile anterioare va spuneam ca beneficiati de indemnizatie pentru CCC2.
- Dar daca aveti bursa de doctorat nu veti mai putea beneficia de indemnizatie pentru CCC2 (trebuie sa suspendati plata bursei).
- In acest caz este musai sa luati legatura cu ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Continuitate ccc
adrycary
Buna ziua,sunt in concediu cc pana la varsta de 2ani,am avut contract determinat care a expirat dupa ce am intrat in prenatal si am fost preluata de casa de ... (vezi toată discuția)