Admite în parte cererea principală. Admite în parte cererea reconvenţională. Desface căsătoria încheiată între soţi la data de 2..... şi trecută în registrul stării civile al Primăriei Sectorului ..din vină comună. Reclamanta-pârâtă păstrează numele dobândit ca urmare a încheierii căsătoriei: . Încredinţează reclamantei-pârâte spre creştere şi educare pe minor. Obligă pârâtul-reclamant la plata în favoarea minorului a unei pensii de întreţinere de 000 RON lunar, începând cu data introducerii cererii: .... şi până în luna ianuarie 2009 inclusiv şi la plata sumei de 000 lei lunar, începând cu luna aprilie 2009 inclusiv şi până la majoratul copilului. Încuviinţează ca pârâtul-reclamant să aibă legături personale cu minorul, după următorul program: între 20 şi 30 august, în fiecare an, la domiciliul pârâtului-reclamant, între 24 şi 03.01.2009, în anii pari, la domiciliul pârâtului-reclamant, sâmbătă, între orele 10 şi 16, o dată la două săptămâni (în prima şi a treia săptămână din lună) - cu dreptul de a lua minorul de la domiciliu şi obligaţia de a-l readuce la domiciliu la finalul programului. Compensează plata cheltuielilor de judecată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.03.20.. ce parere aveti despre asta?ce pot sa fac? mentionez ca inca nu am primit acasa nimic. si nu sunt sa imi vad copilul doar 6 ore la 2 saptamani l-am vazut saptamana trecuta si in prima jumatate de ora a fost putin cam sceptic apoi si adus amintae de tati si a fost ok dar mie mi sa parut traumatizant pentru el iar cu fosta inchipuitiva ca eu am renuntat la ultimele 2 ore din cele 6 avute sambata deoarece era timpul sa doarma dupa amiaza si decat sa ii schimb locul doar ca sa imi fac eu un moft am renuntat mam intalnit cu fosta si a avut tupeul sa vina si cu unul dupa ea probabil noua achizitie sau mai vechea dar nu asta ma intereseaza ci fatul ca ea refuza orice comunicare nu ma pot intelege cu ea.ce trebui sa fac ?pot face recurs acum?
Asteptati ca hotararea sa ramana definitiva in termen de 3o de zile de la primirea acesteia la domiciliul partilor/ca si pentru autoritatea tutelara si apoi,daca exista opuneri la desfasurarea programului de vizitare a minorului,formulati cerere pentru executarea acesteia la un executor judecatoresc.
Totusi este mai bine ca dupa ramanerea definitiva a hotararii inainte de a o pune in executare sa incercati sa aveti o discutie cu fosta sotie pentru a incerca detensionarea situatiei pe cale amiabila.Este mai buna aceasta varianta pentru ca odata cu executarea hotararii prin executor se creaza,datorita starii conflictuale existente intre dvs.si sotie ,presiuni nedorite asupra psihicului minorului.Pentru binele minorului incercati sa rezolvati problema printr-o intelegere intre doi oameni maturi.
Daca iputeti lua copilul acasa 10 zile, nu vad de nu l-ati putea lua si cate doua zile la doua saptamani. Aveti grija cum cereti programul de vizita. Ex: de sambata ora 9 pana duminica ora 20 si in fiecare miercuri intre orele 17 si 20.
Exercitati calea de atac prevazuta de lege.
Unele hotarari in materie de drept la vizita pot starni nedumerirea.
Poate lipsi o anumita logica.
Poate va lamuri acest aspect motivele care au determinat instanta sa pronunte aceasta solutie.
Daca sunteti nemultumit de programul de vizitare stabilit de instanta, eu v-as sugera sa apelati in primul rand la un psiholog. Discutati cu acesta care este varianta cea mai potrivita pt un copil si cum poate trece mai usor peste divort. In functie de ce va sfatuieste psihologul puteti deschide un nou proces pentru stabilirea unui program de vizitare mai potrivit.