avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie materie prima
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie materie prima

in ce conditii se poate achizitiona materie prima de la persoane fizice?
se poate achiztiona si produse animaliere?(ex.untura de porc)?
ce documente contabile se intocmesc?
Cel mai recent răspuns: ady09 , utilizator 12:52, 21 Ianuarie 2014
In baza unui borderou de achitie aveti posibilitatea sa cumparati si de la persoane fizice. Plata se face cu o dispozitie de plata in care sa treceti toate datele furnizorului. la borderoul de achizite atasati si nirul ( nota de intrare-receptie).
Puteti cumpara si produse animaliere, dar cred ca furnizorul ar trebui sa va prezinte niste avize sanitar-veterinare prin care sa demonstreze ca acea marfa este buna.
in acest caz se retine cumva impozitul pe venit la sursa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa achizitionata cu borderou de achizitie marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. O firma,neplatitoare de tva, achizitioneaza marfa in scop de revinzare pe baza de borderou de achizitie de la diverse persoane fizice. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Extras paypal utilizat ca factura anc4 anc4 Am o nelamurire foarte mare...Doresc sa imi infiintez un pfa cu codurile caen 4791(comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet) ... (vezi toată discuția)
Documente necesare Moruki Moruki Sunt persoană fizică autorizată neplătitoare de TVA. Vreau să achiziţionez marfă din Ungaria (legume, fructe), atât de la producători căt şi de la ... (vezi toată discuția)