avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sfaturi - calcul pedeapsa, recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sfaturi - calcul pedeapsa, recuperare prejudiciu

Buna seara sotul arestat din noiembrie 2013 cf legii 39 din 2006. In prezent pt grup infractional pedeapsa este de la 5 la 20, dupa noul cod este de maxim 5 ani. Se va calcula raportat la vechiul cod sau va primi 5 ani??? Daca are un anumit prejudiciu statul imi poate lua casa de locuit fiind pe numele amandurora???va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: vdeny , utilizator 21:23, 24 Ianuarie 2014
daca acum are pedeapsa 6 ani eu unul nu cred ca va avea sanse de reducere dar depnde si de incadrare , dacai s-a retinut infractiune continuata adica al 41 al 2 c.pen. depinde celelalte 2 pedepse ced cuantum au....
cel "complementar " nu se refera la pedeapsa ci la interzicerea unor drepturi pe o perioada de 1 an dupa executarea pedepsei.
Buna seara va multumesc mult pentru sfaturi. Explicati-mi va rog cum adica partaj el are pe numele lui doar un teren, este adm intr-o sc iar restul sunt pe numele amandurora. Nu inteleg ce ar semnifica partajul. Va rog ajutati-ma imi este frica ca voi ramane pe drumuri. Va multumesc din suflet.
partajul presupune ca se impart bunurile comune pentru a putea fi urmarite bunurile fostului sot.
de exemplu daca aveti un apartament , acesta va fi evaluat iar dvs puteti sa-i achitati jumatate din valoarea evaluata , apartamentul va ramane dvs iar banii ce-i veti depune pe numele fostului sot vor marge pentru a se achita prejudiciul.
ce e al dvs ramane al dvs.
Va multumesc. Problema e ca nu este fostul sot ci sotul meu asa ca tot impreuna vom plati. Va multumesc din suflet pt ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari in legea diicot dupa ncp? vaymoka vaymoka Stie cineva daca s-au modificat pedepsele la art. 7 si 8 din L 39/2003 ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Asocierea in vederea savarsirii de infractiuni 323 vechiul cod dodonica dodonica ptr o fapta retinuta in anul 2002 cand inca nu era in vigoare 39/2003 ce prevede constituire de grup infractional sa retinut art 323 ptr 2 persoane. Noul cod ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal danad1nu danad1nu Daca este condamnat pentru asocierea in vederea savarsirii de infractiuni si complice la spalare de bani,cand se da noul cod penal,pe 1 februarie are deja ... (vezi toată discuția)