.....in luna ianuarie a anului curent am avut un incident cu administratorul asociatiei de prop din care fac parte, incident in care am fost agresata verbal si fizic acsta lovindu-ma cu un scaun in cap ,iar atunci cand am incercat sa sun la politie mi-a smuls telefonul si mi l-a aruncat ceea ce a contribuit la defectarea aparatului.Mentionez ca ma aflam impreuna cu baietelul meu in varsat de 7 ani in momentul incidentului,iar acesta datorita faptelor descrise mai sus ,tinand cont ca sufera de astm,a facut o criza datorita socului pe care l-a suferit.Am incercat sa-l opresc pe administrator sa ma mai loveasca moment in care cred ca l-am zgariat pe obraz.,lucru pe care nu l-am sesizat .Am incercat sa- spun sa inceteze pt ca baietelul meu era f speriat si avea nevoie de mine urgenta iar acesta mi-a replicat ca ,copilul nu are nimic ci doar se preface.Am fost socata de tot incidentul care se produsese si chiar daca eu am tipat si copilul a plans nu a iesit nici un locatar din scara in care se afla sediul asociatiei.Adresandu-mi injurii si amenintari m-am deplasat imediat la sediul sectiei de politie de care apartin si am facut o plangere in care am descris toate faptele petrecute.Mentionez ca nu sunt o persoana violenta si nici nu imi place sa umblu pe la politie sau sa fac rau cuiva.Atunci cand am fost intrebata nu am formulat nici un fel de pretentii ci doar sa i se puna in vedere sa ma lase in pace si sa-si desfasoare obligatiile ce ii revin din functia detinuta in condiitii decente.Organul de politie la care am facut plangerea mi-a vazut vanataile pe care le avea si cucuiul din cap ,si fapul ca telefonul meu nu mai functiona.Nu am scos certificat medico-legal pe motiv ca nu am vrut sa merg mai departe cu soluitionarea problemei.In urma acelei plangeri am primit raspun in care mi se spunea ca i s-a pus in vedere si ca este de acord....In luna martie am primit un telefon de la politie in care mi se spunea sa ma prezint intr-o ora pt ca s-a formulat plangere impotriva mea.M-am comformat chiar daca ma aflam la locul de munca si cand am ajuns la sediul politiei mi s-a spus ca trebuie sa dau o declaratie in care imi cer scuze si in care imi recunosc vinovatia ca l-am batut pe administrator .caz in care respectivul administrator isi retrage plangerea pe care a facut-o impotriva mea,plangere in care faptele erau altfel decat in realitate iaratasata de aceasta era si un certificat medico-legal cu fotografii....certificat din care reiesea ca el ar fi avut nevoie de 14 zile de ingrijiri medicale.Nu mi-am explicat cum vine asta pana in momentul in care am aflat de acesta ca lucreaza la spitalul militar si ca are suficiente relatii sa obtina ce vrea.Politistul a insistat vreme de doua ore sa dau acea declaratiie pe care ,mi-a spus el,urma sa o citeasca administratorul si daca acesta constata ca scrisesem ce ii spusese el politistului sa scriu m-ar fi iertat.Nu am dat o asemenea declaratie pt ca nu eram vinovata de absolut nimic , eu incercand sa-i spun politistului ce s-a intamplat dar acesta mi-a spus ca nu-l intereseaza.....Ca sa pot pleca de acolo am dat o declaratie in care am spus ca in seara respectiva am afost la sediul asociatiei iar "comprtamentul meu si al administratorului nu a fost corespunzator "situatiei pt care ma aflam acolo ,respectiv plata facturii intretinerii pe luna in curs.....pe data de 10 aprilie am primit o citatie in care se screi ca sunt chemata pe 13 aprilie ...asica luni,la organul de cercetare penala in calitate de faptuitorl in cazul privind pe administratorul blocului,iAR CITATIA ESTE PENTRU DOSAR PENAL.....AJUTATI-MA VA ROG...CE SA FAC??????????? de vineri de cand am ajuns acasa de la munca am o stare de rau permanenta ,tremur toata si simt ca nu mai am aer....am citit codul de procedura penal si tot ce se putea citi, ....ideea e ca nu am bani sa consult un avocat,am un salariu destul de mic din care ma zbat singura sa fac faca situatiei finanicare precare,avand in intretinere si 2 persoane...va multumesc anticipat pt orice raspuns
Cred ca cele afirmate de dvs.sunt reale,dar ati pierdut niste pasi importanti si necesari in dovedirea vinovatiei administratorului,cu atat mai mult cu cat afirmati ca nu au fost persoane de fata la producerea incidentului.Mai mult decat atat, nu ati formulat in termenul legal de 2 luni prev.de art.284 c.pr.pen plangere penala pentru lovire.Din nefericire,in aceasta situatie,clementa dvs.a fost folosita din plin de administrator ,el fiind cel care a depus plangere,dupa ce in prealabill si-a scos certificat medico-legal.In aceasta situatie,indiferent de umilinta,cred ca pentru a se dezamorsa situatia si pentru a nu ajunge sa fiti data in judecata si "plimbata" pe la politie sau prin instantele de judecata,cel mai bine ar fi sa gsiti un "modus vivendi" ,sa va intelegeti cu administratorul, sa il faceti sa isi retraga plangerea.
Imi pare rau...
Da, din cele releatate de dvs . reiese clar ca ati fost provocata, iar reactia pe care ati avut-o s-a datorat comportamentului acelui agresiv administrator. Din pacate, exista astfel de oameni , iar aici putem da pe deplin crezare acelui proverb romanesc,, pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti". Dar revenind la aspectele legale ale cazului, nu ar trebui in principiu sa disperati, ati avut copilul cu dvs. iar conform art. 81 C.P. penala, minorul poate fi ascultat ca martor , insa pana la varsta de 14 ani, doar in prezenta unuia dintre parinti sau a tutorelui. In plus, dvs. ati fost prima care ati depus plangere , chiar daca nu ati avut alte cerinte, in afara de a i se pune in vedere sa aiba un comportament adecvat si sa va lase in pace. Oricum, aceasta plangere pe care ati depus-o consider ca va va ajuta ( ca proba) in eventualitatea unui proces, dar v-as statui si eu, asemenea colegei care v-a raspuns mai inainte, sa incercati pe cale amiabila sa stingeti conflictul.
va multumesc mult pentru sfaturi dar as mai avea cateva nelamuriri....daca maine la politie am sa scriu exact ce mi se dicteaza cum ca am avut un comportament violent fara ca el sa-mi fi facut ceva,ma gandesc ca asta ar putea suna a incriminare si declaratia in cauza ar putea deveni proba impotriva mea in derularea etapelor urmatoare, daca acestea vor urma,....si in eventualitatea ca nu il voi multumi pe deplin pe acest administrator care ar fi consecintele care se vor desprinde din proce(in eventualitatea ca se va ajunge la un proces)....e posibil sa primesc o pedeapsa cu inchisoarea sau o amenda penala?????iar daca da acest lucru imi va afecta cazierul si locul de munca pe care il am???oare nu exista nici o posibilitate sa pot demonstra ca el a fost cel care m-a agresat iar eu nu am facut altceva decat sa ma apar??????????nu stiu cum poate fi crezut un barbat ca afost batut de o femeie in fata copilului acesteia.....oare societaea in care traim continuuua sa incline balanta din ce in ce mai mult spre neadevarsi tot ce rezulta din acesta???????
imi pare rau pt situatia d-voastra, dar sincer sunteti vinovata. vinovata de faptul ca nu a-ti mers imediat sa scoateti un certif medico-legal. chiar daca nu a-ti fi continuat in a-l acuza si a cere despagubiri de la administratorul respectiv...tot trebuia sa il scoateti, sa-l aveti...de orice eventualitate. si ca a-ti dat decl respectiva la politie..."ca a-ti avut un comportament necorespunzator"....nu trebuia. politia nu trebuie sa DICTEZE ce decl sa dati. declarati exact cum au fost evenimentele. acum d-l respectiv poate folosi asta impotriva d-voastra pt a va da in judecata si a avea si alte pretentzii. cum a-ti zis ca nu aveti bani, ca de-abia va descurcati....nu stiu ce o sa faceti daca va dorii despagubiri materiale. cum am zis....sincer imi pare rau, dar trebuia sa fiti cu 5 minute mai desteapta ca el. atunci ar fi fost el la mana d-voastra, nu invers.
Ceea ce va ma i pot sfatui in continuare , este ca totusi, inainte de a mergge din nou la politie pt a fi audiata, sa incercati sa luati legatura din nou cu dl. administrator, pentru a incerca o impacare, facandu-l pe acesta sa inteleaga faptul ca a fost o intamplare nefericita, nedorita si sa incercati sa il convingeti ca nici unul, nici celalalt nu aveti decat de pierdut timpul si nici un alt avantalj, in eventualitatea unui proces. Altfel, a cum v-am mai spus , ati avut martor atat baietelul cat si pe dl politist, cel la care ati fost sa depuneti dvs. plangerea. Incercati sa vorbiti si cu acel politist....si in plus aveti cel putin aceasta plangere( si nr. ei de inregistrare, sper) , ce poate constitui o dovada . In afara acestor elemente, este greu de crezut, asa cum ati si spus, ca forta unei femei poate fi considerata egala cu cea a unui barbat, cu siguranta se va tine cont si de acest aspect , ca si de alte multe alte aspecte, iar pana la urma, orice ar fi trebuie sa invatati din aceasta intamplare si sa evitati situatii de acest gen.
Dosar penal
oana82
buna!am si eu o problema..cu 3 luni in urma un amic a intrat intr-o altercatie cu un domn pe strada...s'a generat o bataie la care a luat parte si fiul ... (vezi toată discuția)