avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal

buna!am si eu o problema..cu 3 luni in urma un amic a intrat intr-o altercatie cu un domn pe strada...s'a generat o bataie la care a luat parte si fiul domnului care a fost destul de rau lovit la mana.dar si prietenul meu la randul sau a avut mai multe lovituri...a fost chemata politia...la sectie i s'a luat datele si i s;a spus k v'a fi sunat daca se va depune o plangere impotriva lui si chemat pt declarati..zilele trecute a venit politia la usa si s'a dat o citatie in care este chemat la sectie pt declaratie si are dosar penal....intrebarea mea ce poate pati (are certificat medico legat pt loviturile primite).adica nu a fost chemat pt declaratie si deja iau facut dosar penal?
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 14:49, 12 Ianuarie 2011
In baza plangerii facute de partea cu acre a avut altercatia ,s-a dispus cercetarea aspectelor sesizate
Dupa cercetarea probelor administrate ,inclusiv concluziile medico-legale,se va stabili vinovatia ,iar procurorul de caz va dispune prin rechizitoriu sau rezolutie incadrarea faptelor,cu trimitere sau nu in instanta
Inteleg ca si prietenul dvs.are certificat medico-legal.
De ce n-a formulat si el plangere pentru infractiunea de lovire si alte violente impotriva celui care l-a agresat si a asteptat sa i se formuleze lui plangere?
Sa ia legatura cu un avocat si sa verifice exact cum stau lucrurile , pentru ca actiunea penala se pune in miscare la plangerea partii vatamate in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului.
Are un dosar penal pentr ca s-a formulat de catre partea- vatamata aceasta plangere prealabila prin care se pune in miscare actiunea penala.
Era de preferat sa existe 2 plangeri din ambele parti, pentru ca poate asa se ajungea la o intelegere, impacarea in astfel de situatii inlaturand raspunderea penala a faptuitorului/lor.


Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Verificati daca plangerea partii vatamate este introdusa in termen,adica in 2 luni de la cmiterea faptei(cunoasterea autorului).
Trebuie sa va aparati ca sa minimalizati consecintele juridice ale faptei,astfel ca va trebui sa propuneti in aparare probe cu acte,martori,orice alte probe permise de lege ,care sa ateste lipsa vinovatiei dvs,eventual sa invocati scuza provocarii,care constituie o circumstanta atenuanta prev.de art.73 c.pen.
Recomandabila,daca aveti posibilitati,ar fi angajarea unui avocat care sa va sprijine in mod profesionist aceste demersuri.
A fost la sectie si i s-a spus ca plangerea a fost depusa la 2 zile dupa incident,a depus si el o declaratie cu certifcatul medico-legat,domnul nu a depus nici un certificat medico-legal.
oana82 a scris:
adica nu a fost chemat pt declaratie si deja iau facut dosar penal?

Atunci cand politistii au venit “la fatza locului” au intocmit un proces verbal de… constatare a contraventiei (la momentul acela) de tulburare a linistii publice… Ulterior, celalalt a depus plangere penala – ceea ce inseamna ca el a considerat ca prietenul dv a declansat conflictul…


oana82 a scris:
la sectie i s'a luat datele si i s;a spus k v'a fi sunat daca se va depune o plangere impotriva lui si chemat pt declarati..

Exact aceasta se intampla acum, in urma plangerii celuilalt…
Daca celalalt a lovit primul ar trebui sa depuna si prietenul dv o plangere penala in acest sens…

Alte discuții în legătură

Prelungire certificat medico-legal Partide Partide O persoana este victima a unui accident de masina, avand o fisura la o vertebra. Primeste sub 60 de zile de ingrijiri medicale. La aproape 6 luni de la ... (vezi toată discuția)
Ce i se poate întâmpla cuiva care a lovit un barman în timpul programului de lucru? Daca un prieten sa ii zicem “x” i a dat unui barman un pumn ( care era in barul vecin in timpul incidentului) poliția a scris cand s au dus la secție ... (vezi toată discuția)
Scandal nyikon_17 nyikon_17 saptamana trecuta am iesit cu 2 prieteni la o bere, ne-am lungit, unu din ei m-a jignit si l-am lovit. Dur e ca nu imi aduc aminte cat de mult lam lovit dar el ... (vezi toată discuția)