avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal

buna!am si eu o problema..cu 3 luni in urma un amic a intrat intr-o altercatie cu un domn pe strada...s'a generat o bataie la care a luat parte si fiul domnului care a fost destul de rau lovit la mana.dar si prietenul meu la randul sau a avut mai multe lovituri...a fost chemata politia...la sectie i s'a luat datele si i s;a spus k v'a fi sunat daca se va depune o plangere impotriva lui si chemat pt declarati..zilele trecute a venit politia la usa si s'a dat o citatie in care este chemat la sectie pt declaratie si are dosar penal....intrebarea mea ce poate pati (are certificat medico legat pt loviturile primite).adica nu a fost chemat pt declaratie si deja iau facut dosar penal?
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Mihai Gaita , Avocat 14:49, 12 Ianuarie 2011
Iniţiatorul topicului a arătat că incidentul s-a petrecut cu 3 luni în urmă; în consecinţă, este depăşit termenul în care se putea formula plângere prealabilă, din păcate.

Ar exista posibilitatea de a se prevala de prev. legală referitoare la momentul cunoaşterii făptuitorului în sensul că la data incidentului nu cunoştea numele acestuia.

Alternativ la depunerea unei plângeri, ar fi bine să ia legătura cu partea vătămată şi să-i propună împăcarea, arătând că este dispus să acopere eventualul prejudiciu.

Această propunere să se facă prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, pentru a putea constitui o eventuală probă în apărare, în circumstanţiere, dacă nu este acceptată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire certificat medico-legal Partide Partide O persoana este victima a unui accident de masina, avand o fisura la o vertebra. Primeste sub 60 de zile de ingrijiri medicale. La aproape 6 luni de la ... (vezi toată discuția)
Ce i se poate întâmpla cuiva care a lovit un barman în timpul programului de lucru? Daca un prieten sa ii zicem “x” i a dat unui barman un pumn ( care era in barul vecin in timpul incidentului) poliția a scris cand s au dus la secție ... (vezi toată discuția)
Scandal nyikon_17 nyikon_17 saptamana trecuta am iesit cu 2 prieteni la o bere, ne-am lungit, unu din ei m-a jignit si l-am lovit. Dur e ca nu imi aduc aminte cat de mult lam lovit dar el ... (vezi toată discuția)