Buna Daniel,
Si eu am un srl-d si iti spun sincer ca nu sunt nici acum lamurita cu absolut tot ce ar trebui facut pentru ca, foarte putin contabili au auzit de asa ceva (!) si nu stiu ca sa-ti zica...
Am sa-ti spun ce stiu sigur, am citit si legea dar sunt multe de lamurit..
1. Esti obligat sa ai 2 angajati chiar daca nu doresti finantarea aceea (care oricum se obtine numai cu pile);
2. Salariul minim pe care il poti declara este salariul minim pe economie, respectiv 850 lei de la 01.01.2014, daca incadrezi cu 8 ore. Daca vrei sa iesi si mai ieftin, poti sa angajezi cu 2 h/zi, salariul brut de incadrare 212,5 lei (rotunjesti, nu merge asa), calculat cu regula de trei simple.
3. Angajatorul este scutit de contributia pentru pensie de 20.8% si fondul de accidente de munca si boli profesionale, care se calculeaza in functie de codul CAEN al fiecarei firme, desi eu in lege nu am citit despre scutirea acestui fond de accidente.
Angajatorul plateste: sanatate 5.2%, somaj 0.5%, fond de garantare a creantelor salariale 0.25%, concedii si indemnizatii medicale 0.75%;
Angajatul plateste: sanatate 5.5%, pensie 10.5%, somaj 0.5%, impozit salariu 16%;
4. Trebuie sa bifezi tu in declaratia 010 pe care o sa o depui la Anaf la infiintare cum vrei sa declari impozitele si contributiile, se poate lunar, trimestrial si cred si semestrial, poti sa platesti si anticipat, dar ce rost ar avea...Daca depui declaratia 112 lunar, pana pe 25 pentru luna precedenta, atunci tot asa trebuie sa faci si plata.
Sper ca ti-am putut fi de folos!