avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Informatii SRL-D / SRL Debutant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Informatii SRL-D / SRL Debutant

Buna ziua,

Doresc sa incep demersurile pentru infiintarea unui SRL-D (mentionez ca inteplinesc conditiile pentru deschiderea unui SRL Debutant si nu doresc sa primesc finantarea de pana la 10000 de Euro) dar am cateva nelamuriri:

1. Daca nu doresc sa primesc finantare, mai este necesar sa am minim 2 angajati?

2. In cazul in care trebuie sa am angajati - Care este salariul minim pe care il pot platii/declara? (Intreb deoarece domeniul de activitate este IT, iar in momentul de fata veniturile nu sunt fixe/stabile ci in functie de proiecte)

3. De ce taxe nu este scutit un SRL-D? Cat trebuie sa platesc (procentual) pentru fiecare angajat?

4. Cand trebuie sa fac platile da care nu sunt scutit? (lunar/trimestrial/anual)

5. Exista avantaje (scutiri de taxe) daca angajatii sunt studenti/proaspat absolventi?

Multumesc,
Daniel Badea
Cel mai recent răspuns: danielbadea , utilizator 18:22, 22 Ianuarie 2014
Buna Daniel,

Si eu am un srl-d si iti spun sincer ca nu sunt nici acum lamurita cu absolut tot ce ar trebui facut pentru ca, foarte putin contabili au auzit de asa ceva (!) si nu stiu ca sa-ti zica...
Am sa-ti spun ce stiu sigur, am citit si legea dar sunt multe de lamurit..
1. Esti obligat sa ai 2 angajati chiar daca nu doresti finantarea aceea (care oricum se obtine numai cu pile);
2. Salariul minim pe care il poti declara este salariul minim pe economie, respectiv 850 lei de la 01.01.2014, daca incadrezi cu 8 ore. Daca vrei sa iesi si mai ieftin, poti sa angajezi cu 2 h/zi, salariul brut de incadrare 212,5 lei (rotunjesti, nu merge asa), calculat cu regula de trei simple.
3. Angajatorul este scutit de contributia pentru pensie de 20.8% si fondul de accidente de munca si boli profesionale, care se calculeaza in functie de codul CAEN al fiecarei firme, desi eu in lege nu am citit despre scutirea acestui fond de accidente.
Angajatorul plateste: sanatate 5.2%, somaj 0.5%, fond de garantare a creantelor salariale 0.25%, concedii si indemnizatii medicale 0.75%;
Angajatul plateste: sanatate 5.5%, pensie 10.5%, somaj 0.5%, impozit salariu 16%;
4. Trebuie sa bifezi tu in declaratia 010 pe care o sa o depui la Anaf la infiintare cum vrei sa declari impozitele si contributiile, se poate lunar, trimestrial si cred si semestrial, poti sa platesti si anticipat, dar ce rost ar avea...Daca depui declaratia 112 lunar, pana pe 25 pentru luna precedenta, atunci tot asa trebuie sa faci si plata.

Sper ca ti-am putut fi de folos!
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
MitranStefania, utilizator
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate salarii mihaita 28 mihaita 28 am o carte de munca la un privat pe care mio platesc lunar sunt cu un salariu minim pe economie si as dori mai exact cat plateste lunar pentru mine incluse ... (vezi toată discuția)
Salariul minim ck ck Buna ziua. Care este salariul minim pe economie? Care sunt darile pentru o jumatate de norma (toate calculele)? (vezi toată discuția)
Cotele contributii salariale 2010 alinadanila alinadanila as vrea sa stiu si eu care sunt cotele pentru contributii salariale pe anul 2010. am fost in crestere copil si acum vreau sa ma pun la curent (vezi toată discuția)