Buna ziua ,sunt o persoana cu handicap accentuat si lucrez de 1 an si 8 luni la o unitate protejata care se afla la marginea orasului Craiova iar de unde ma lasa autobuzul dimineata ma ia un coleg cu masina de servici dar dupa amiaza cand imi termin programul de lucru de 6 ore ,pt ca i-am solicitat angajatorului sa- mi reduca programul de lucru de la 8 ore la 6 ore, angajatorul nu mai doreste sa-mi asigure transportul pana la autobuz .As dori sa stiu daca ii pot solicita in baza legi 448/2006 art.83 litera b sa-mi asigure transportul pana la autobuz .
Art.83 se refera la crearea de conditii de lucru la locul de munca/ postul de lucru al persoanei cu handicap.
Puteti invoca
-art. 22 din lege (la data 15-feb-2010 Art. 22 din capitolul II, sectiunea 5 reglementat de Art. 56 din capitolul VII din Norme Metodologice din 2007 ) Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să ia următoarele măsuri specifice în vederea asigurării transportului în comun al persoanelor cu handicap:
a) să achiziţioneze mijloace de transport în comun adaptate;
b) să adapteze mijloacele de transport în comun aflate în circulaţie în limitele tehnice posibile, conform reglementărilor în vigoare; c) să realizeze, în colaborare ori în parteneriat cu persoanele juridice, publice sau private, programe de transport al persoanelor cu handicap.
Programul de lucru de 6 ore v-a fost aprobat de catre angajator, fiind un drept al dvs., nu ca pe o favoare. Asigurarea transportului ramane in sarcina primariei plus firma unde sunteti angajat.
Ma scuzati am vrut sa spun art.84 litera b. si cum sa scriu in cerere asa: art. 22 din lege (la data 15-feb-2010 Art. 22 din capitolul II, sectiunea 5 reglementat de Art. 56 din capitolul VII din Norme Metodologice din 2007 )
Va multumesc!
Puteti sa nu scrieti mentiunea din paranteza, care se refera la Normele de aplicare a legii.
Mentionati doar Legea nr. 448/ 2006 art.22 insistand pe lit.c). care se refera la colaborarea primariei cu firmele.
Legea nr. 193/2015
babanovac
Buna seara tuturor!
Sunt persoana cu handicap accentuat, posesor de autoturism (ma transporta altcineva) si Legea 193/2015, mi-e foarte clar ca ma scuteste ... (vezi toată discuția)