avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 200
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 200

Ce se trece la punctul 2.1 din declaratia 200? Respectiv "contributii sociale obligatorii, potrivit legii"? Pentru ca am inteles ca nu se trec contributiile platite cu formularul 112. Atunci ce anume se trece? Pentru un PFA cu un angajat, ia titularul PFA-ului are contract indiv. de munca la un alt angajator.

Cel mai recent răspuns: Tessy , utilizator 19:08, 27 Ianuarie 2014
In declaratia 200 la cheltuieli si la venitul anual se trec sumele rotunjite? spre exemplu: am cheltuieli de 570,89 - trec 571? iar la venitul anual am 1964,11 - trec 1964?

multumesc.
Da. Rotunjiti toate valorile trecute in D200 si impozitul si contributiile platite, la 1 leu.
Eu am trecut sumele exact asa cum au rezultat din RJIP si chiar azi am fost la Finante, le-am inregistrat si nu au fost probleme.
Rotunjiti-le pentru ca cei care prelucreaza declaratiile, in viteza s-ar putea sa nu vada bine virgula.
Prea tarziu! :D Deja sunt depuse...sa speram ca deschid bine ochii cei de la Finante! :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sistem real - plata cas si cass se trece in registrul de incasari si plati? DianaGherea DianaGherea Sunt PFA in sistem real. Nu am angajati. Plata CAS SI CASS se trece in registrul de incasari si plati? Plata CAS este cheltuiala deductibila? Dar plata CASS ... (vezi toată discuția)
Completare registrul incasari si plati ionelastr ionelastr In cazul unui pfa,in registrul incasari si plati la rubrica plati pot fi trecute si platile la sanatate si pensie? Acestea se scad din venitul brut? (vezi toată discuția)
Pfa neplatitortva, completare decl. 200 ivanescustefan ivanescustefan Buna ziua, Am un PFA neplatitor de TVA la care se platesc doar impozit si CASS. Este prima data cand trebuie sa completez declaratia 200 si nu stiu cum sa ... (vezi toată discuția)