avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract cu avans mare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract cu avans mare

Buna seara,
Am de gand sa cumpar o casa si proprietarul cere un avans mare, de 5000 euro. As vrea sa fiu sigur ca o sa-mi vanda mie. Se poate pune in antecontract o clauza ca antecontractul tine loc de contract de vanzare cumparare daca eu imi indeplinesc toate "indatoririle" ca si cumparator? Sau o asemenea clauza se "activeaza by default"? Sunt situatii cand antecontractul (semnat la notar) nu tine loc de act de vanzare cumparare daca vanzatorul se razgandeste?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:14, 22 Ianuarie 2014
puteti sa inserati ce clauza dorti in antecontract.
Daca vanzatorul se razgandeste ,va adresati instantei de judecata .
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
Stefan Bicov, Avocat
Antecontractul nu poate tine loc de act de vanzare cumparare. Puteti insera in antecontract clauza de nerazgandire,clauza de arvuna, adica sava restituie dublul avansului daca acel contract nu se incheie din culpa vanzatorului, cereti inscrierea in CF a promisiunii.
SAU... in caz ca nu mai vrea sa va vanda, sa cereti in instanta un act care sa tina loc de vanzare.
Pentru ca eficienta sa fie maxima, trebuie sa il incheiati autentic si sa cereti inscrierea promisiunii in CF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare promisiune vanzare-cumparare imobil mariana_aba mariana_aba Buna seara, urmeaza sa vand o locuinta prin credit si as vrea sa stiu care este procedura de anulare a promisiunii de vanzare in cazul in care cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Razgandire vanzator ContSters22096 ContSters22096 A si B au incheiat in antecontract de vanzare - cumparare. Daca A nu mai vrea sa vanda, ce pateste in afara de restituirea avansului incasat? (vezi toată discuția)
Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)