hotumattua a scris:
Este normal, tonul mesajului aminteste de propaganda ateista din vremea comunismului, nu este o dezbatere pe teme religioase. Eu personal refuz sa ma cobor la acest nivel. Convingerile religioase fac parte profunda din gandirea unora si, a le trata pe tonul acesta, poate fi jignitor.
Dezbatere pe teme religioase. :O
Daca intelectul meu usor deficitar a perceput corect ceea ce ati scris, convingerile religioase, pentru ca
"fac parte profunda din gandirea unora" nu pot fi contrazise pur si simplu cu un
"Fii dom'le serios!" sau cu "Esti copil?" ci doar de un ton edulcorat-evaziv (poate asemanator cu cel folosit de psihiatrul care nu-si contrazice fatis pacientul?) Ai perfecta dreptate, Dumnezeu ...
DAR ... etc. :weg:
Doar stiinta poate suporta un fatis, "
dovedeste!" dar convingerile religioase "pentru ca fac parte profunda din gandirea unora" trebuie tratate cu manusi si aprobate macar asa, de fatada.
Hehehehe. Asa-i!. Doar cei care cred in bazdaganii nedovedite se pot simti jigniti daca sunt contrazisi. Cei care "cred" doar in metoda stiintifica nu sunt jigniti daca sunt contrazisi pentru ca vor dovada, nu o predica. Nu e nevoie sa
CRED ca Pamantul este rotund, ca omul a evoluat impreuna cu absolut toate celelalte fiinte de pe planeta dintr-un stramos comun sau ca lumina este o unda electromagnetica ce se comporta si ca o particula, etc. pentru ca asta
poate fi dovedi foarte usor. Daca cineva contrazice ceea ce este stiintific dovedit, nu ma jigneste deloc, pentru ca daca nu
dovedeste ceea ce sustine, ma amuza si ma face sa rad.
...
convingerile religioase
"fac parte profunda din gandirea unora" si daca radem de ele ii jignim
Sa zicem ca sunteti functionat ANAF (doar un exemplu) si aveti un coleg care in 24 decembrie nu mai face nimic ci doar priveste pe fereastra. Colegul d-voastra crede in Mos Craciun si-l pandeste de la fereastra ca sa-l vada cand vine cu sania lui incarcata cu daruri si trasa de reni condusi de Rudolf, renul cu nas rosu, in frunte.
Am cateva intrebari:
1. Trebuie sa-l privit pe colegul acesta ca pe o persoana serioasa dar religios-spirituala?
2. N-aveti voie sa radeti de el si sa-i ziceti fraier? Nici macar sa-i ziceti sa se lase de prostii si sa treca munca?
3. Colegul are vreun motiv
serios sa se simta jignit daca radeti de credinta lui in Mos Craciun?
4.Chiar credeti ca oamenii care il asteapta pe Mos Craciun si au peste varsta de 9 ani trebuie luati in serios si ca n-avem voie sa radem de ei?
5.Prin ce chestiune esentiala difera credinta in oricare dumnezeu sau in oricare zeu de credinta in Mos Craciun?