avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar pensionare

Buna ziua
Un angajat care a fost bolnav a primit decizie de penionare.Ce trebuie sa contina un dosar pentru pensionare pe caz de boala(ce documente trebuie sa ii intocmesc eu de la firma)?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: analici , utilizator 07:06, 23 Ianuarie 2014
1. Dosarul de pensie il intocmeste salariatul care se duce personal la Casa de Pensii unde completeaza cererea tip si depune actele pentru pensionare.

2. Actele necesare sunt:
a)- carnet de muncă, în original si copie;
b)- livret militar, în copie;
c)- buletin/carte de identitate, in original si copie;
d)- certificat de nastere si/sau certificat de casatorie, în copie;
e)- diploma de studii si foaia matricolă, în copii, sau adeverinta de certificare a perioadelor de
studii învătământ superior, in original;
f)- adeverintă privind sporurile la salariu (daca este cazul)
g)- adeverintă privind grupa superioară/conditii de muncă (daca este cazul);
h)- adeverintă din care să reiasă data încetării plătii indemnizatiei pentru incapacitate
temporară de muncă sau, după caz, data încetării calitătii de asigurat;
i)- decizia medicală asupra capacităÑii de muncă
j)- FIAM/BP2 pentru accident de muncă/boală profesională, în copie, daca este cazul.

3. Dvs., ca angajator, trebuie sa-i inmanati documetele de la lit.f), g), h).
Multumesc pentru raspuns.
Doresc sa mai stiu cu ce articol ii inchid contractul de munca sau trebuie sa ii fac suspendare pe perioada de 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de pensionare pe caz de boala Anca07 Anca07 va rog sa imi spuneti care sunt actele necesare intocmirii unui dosar de pensionare pe caz de boala. multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gradul iii lupi69 lupi69 Buna seara.vreau sa-mi fac dosarul pentru pensie de boala gr.3.Imi puteti spune de ce acte am nevoie? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Acte medicale necesare pentru acordarea pensiei de invaliditate maman_popescu maman_popescu Care sunt actele pe care trebuie sa le contina dosarul de pensionare pentru schizofrenie. Boala a debutat acum 7 ani, la 22 de ani, cand a fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)