avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Termenul de incepere a prescriptiei ptr contributiile ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Termenul de incepere a prescriptiei ptr contributiile la FNUASS pentru veniturile realizate in 2007 din activitati independente? 1ian2008 sau 1ian2009?

Care este termenul de incepere a prescriptiei ptr contributiile la FNUASS pentru veniturile realizate in 2007 din activitati independente?

Personal consideram ca 1 ianuarie 2008 crezind ca nasterea creantei fiscale a avut loc in 2007 (1 ianuarie al anului urmator nasterii creantei fiscal).

CAS Prahova considera ca 1 ianuarie 2009 motivand ca obligatia de plata a CASS definitiva pe anul 2007 se stabileste pe baza deciziei de impunere anuala comunicata de catre ANAF in anul 2008. Acest document din anul 2008 constituie baza de impunere finala pentru anul 2007 si reprezinta creanta certa, baza de impunere de la care se naste dreptul CAS Prahova, ca organ fiscal, de a declansa procedurile de executare silita.

Eu intelegeam ca nasterea creantei fiscale are loc odata cu termenul de scadenta ptr plata (15martie, 15iunie, 15sept, 15dec 2007), plata majorarilor de intarziere si a penalitatilor avand loc de la aceasta data si nu de la data la care ANAF emite decizia de impunere anuala pe anul 2007 si anume in vara lui 2008. Regularizarea cu declaratia initiala evident putand fi pe +/- sau chiar 0.

Care este punctul dvs de vedere? Cum as putea eu motiva ca totusi nasterea creantei fiscale a avut loc in 2007, iar in 2008 a avut loc doar sa zicem “definitivarea/regularizarea” ei.

Multumesc muuuuult pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie contributie cass mirceamarinache mirceamarinache Care este termenul de incepere a prescriptiei ptr contributiile la FNUASS pentru veniturile realizate in 2007 din activitati independente? Dupa ce am citit ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere - obligatii de plata catre fnuass timplarum timplarum Va rog sa ma lămuriti si pe mine cu o problema. Pe 23.12.2014 CAS a emis o decizie de impunere din oficiu pentru anul 2007 si 2008. dupa părerea mea si din ... (vezi toată discuția)
Contabilitate-impozit pe venit intreprindere individuala DonCurent DonCurent buna ziua,am incercat sa duc la fisc declaratia 200 si nu a vrut sa o primeasca momentan spunind ca termenul e 15 mai sau eventtual 25 mai si nu o poate ... (vezi toată discuția)