buna ziua,am incercat sa duc la fisc declaratia 200 si nu a vrut sa o primeasca momentan spunind ca termenul e 15 mai sau eventtual 25 mai si nu o poate prelucra inca dar l a globalizare mi a gasit rest de plata impozite estimative 2009 aproape 4000de lei curios ca dupa declaratia prezenta fiscul ar trebui sa mi inapoieze chiar daca mi ar opri si impozitul estimativ pe anul asta in jur de 3700 de lei deci ce ma sfatuiti ? preferabil sa platesc penalizari de 700 de lei pina in mai si sa rulez 4000 de lei decit sa le dau 4000 acum si ei sa mi returneze banii in septembrie sau la sf.asteapta ?Va multumesc anticipat
termenul pentru D200 aferenta veniturilor din 2009 este 15 mai.
din ce ati prezentat mai sus am inteles ca diferenta dintre estimat 2009 si realizat 2009 este de 4000 lei, adica aveti de plata regularizari 4000 lei in termen de 60 de zile de la comunicarea deciziei? sau nu am inteles eu bine?
va rog sa fiti un pic mai clar ca sa va putem ajuta.
buna ziua, multumesc frumos ptr raspuns ,deci mie la inceputul anului 2009 mi a calculat impozitul estimativ in functie de realizarile pe 2008 si a fost de 9160,am primit apoi un titlu executor in 16.03 de un total de 2290 ,apoi am primit pe 21.06
o adresa de infiintare propriri: impozit venit-4825 si regularizari -5160 bun pe 30 06.banca mi a proprit cred ca am scris bn suma de 7863 dar suma nu a fost impartita ptr stingerea creantei pe anul 2008 si restul ptr impozit estimativ 2009 mi aluat si ptr una si ptr alta (4000 si 3800 aproximativ)deci efectiv neaducindu ma la zi cu nici una nici cu definitivarea datoriei impozit 2008 sau cu stingerea datoriei impozitului estimat pinala finele trim 2 din 2009,apoi in dec mi a luat restul de bani pina la val adresei de proprire respectiv 2100 lei ,ca in 04.01 sa primesc
decizia refer.la obligatii de plata accesorii 946,cind m am dus sa dep decl 200 acum vreo 2-3 zile mi a spus ca mai am de plata in jur de 4000 sau 4500 ,din decl mea 200 privind venituri realizate reiese ca eu in 2009 am de dat impozit 2681,deci acum dupa ce ca trebuie sa mi de a inapoi tot eu mai am de dat 4000-4500,am calculat dobinda pinala 15 mai si e in jur de 700 asa ca prefer sa platesc dobinda decit sa blochez 4000 de lei si pina la definitivare sa mi dea inapoi la anul si la multi ani ,cred ca am incercat sa fiu destul de clar si inca odata multumesc de ajutor si eventual un sfat ptr o audienta sau o petitie de reverificare a sumelor datorate ?
in 2008, total impozit pe venit de plata cf veniturilor realizate = 9.160 lei
pentru 2009 se fac plati anticipate la nivelul veniturilor din anul precedent (aici ati gresit ca nu ati depus decl. estimativa 220 la inceputul anului 2009, cu venituri mai mici)
astfel, pentru 2009 s-au stabilit plati anticipate de 2.290 lei trimestrial, pe 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie si 15 decembrie.
de asemenea trebuia sa achitati regularizarea pentru platile afectuate anticipat in 2008, fata de sumele realizate efectiv in 2008, in termen de 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere (de obicei pe la sf lunii august) si alte sume restante de plata din anul 2008 (anticipate, regularizari, majorari)
mergeti acum la administratia financiara si depuneti decl. 200 cu sumele efectiv realizate in 2009, adica 2.681 lei si atfel se va face o regularizare in favoarea dvs. in suma de 6.479 lei ( 9.160 lei - 2.681 lei)
majorarile de intarziere pentru sumele ce trebuiau achitate anticpat in 2009, se calculeaza pana la 1 ian 2010, deoarece efectiv realizatul in 2009 este mai mic decat estimatul in 2009.
dupa data de 01.01.2010, majorarile se intarziere se calculeaza in raport cu sumele ramase neachitate din ce ati realizat efectiv in 2009, adica ramasita neacoperita din suma de 2.681 lei, indiferent cand se depune decl.200
temei legal, art 120, alin 6 cod procedura fiscala
c) în cazul în care impozitul pe venit stabilit prin decizia de impunere anuală este mai mic decât cel stabilit prin deciziile de plăţi anticipate, majorările de întârziere se recalculează, începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui de impunere, la soldul neachitat în raport cu impozitul anual stabilit prin decizia de impunere anuală, urmând a se face regularizarea majorărilor de întârziere în mod corespunzător.
banca a virat banii in functie de sumele inscrise in titlurile executorii din adresa de infiintare a popririi, operandu-le in ordinea vechimii acestora.
daca aveti dubii in ceea ce priveste majorarile calculate de administratia financiara, precum si cuantumul debitul ramas de plata, cereti o fisa pe platitor si cu rabdare analizati declaratiile depuse si platile efectuate de dvs. la ghiseu, precum si extrasele de cont bancar.
Pfa
ZamfirM
Am preluat un pfa care de la inregistrare (2ani)nu a depus nimic, nu a platit nimic. Tot ce a facut in acesti 2 ani a taiat facturi si a incasat prin banca. ... (vezi toată discuția)