avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA- poprire pe salariu
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA- poprire pe salariu

Buna ziua,
Am si eu o problema.Am un PFA , dar si lucrez. Declaratia 200 am depus-o din 2007 pe zero, deoarece nu am mai avut nici un venit din aceasta activitate. Am primit acum la firma unde lucrez, o adresa de infiintare a popririi. Ce pot face ca sa nu platesc acest impozit pe un venit pe care eu nu l-am avut.
Cu multumiri,
Raluca
Cel mai recent răspuns: mmanu , utilizator 15:32, 3 Decembrie 2009
dar cum a-ti primit adresa de infintare a propririi pe venit care nu l-ati avut? uitati-va pe hartia aia ce scrie, pentru ca se indica natura venitului care este supus propririi, si eventual faceti demersuri daca s-a facut o greseala, dar trebuie vazut cu atentie la ce se refera,poate fi si o amenda neachitata, nu neaparat un venit!
Pe poprire scrie '' venituri din profesii libere si comerciale'' cu titluri executorii, iar documentele prin care s-a evidentiat suma de plata sunt decizii calcul accesorii si decl. imp. plati anticipate . Ideea este ca eu nu am mai avut nici un profit pe PFA din 2006, am depus declaratia 200, cu zero, dar din cate vad nu mi se ia in considerare. Ce ar trebui sa fac?
Corectati-ma daca gresesc : initial ati depus decl 220 Declaratia privind venitul estimat . Declarația se depune de către:
- contribuabilii care încep o activitate în cursul anului fiscal, în termen de 15 zile de la data producerii evenimentului;
— contribuabilii care în anul anterior au realizat pierderi și cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decât anul fiscal, precum și cei care, din motive obiective, estimează că vor realiza venituri care diferă cu cel puțin 20% față de anul fiscal anterior, odată cu declarația privind venitul realizat;
— contribuabilii care determină venitul net pe bază de norme de venit și care au optat pentru determinarea venitului net în sistem real, odată cu cererea de opțiune, până la data de 31 ianuarie a anului fiscal.
Declaratia 220 nu se poate depune pe 0 fiindca finantele nu accepta . D-voastra ati achitat acel impozit rezultat din declaratia de venit estimat in cursul acelui an in transele calendaristice ?
Initial am depus o declaratie de estimare venit, in 2005 cand am inceput activitatea. Dupa aceea singura declaratie depusa a fost cea care se depune pana pe 15 mai pentru venituri obtinute in anul precedent, in care am trecut zero deoarece nu am avut activitate.Impozitul estimat de ei nu l-am achitat, deoarece am crezut ca in urma declaratiei il va recalcula.
da problema era ca a-ti avut decizie de impunere pe anul 2005 de plati anticipate in contul impozitului pe venit , la care s-au calclat majorari de intarziere chiar daca a-ti obtinut venit zero asa cum a-ti spus in decl de 15 mai ,sumele trebuiau achitate platile anticipate, apoi pe declaratia cu 0 , mai jos era trecut rand cu platile anticipate achitate, in acest caz vi se restituia impozitul achitat la sursa prin decizia de impunere in termen de 60 de zile de la depunere decl cu 0 in 15 mai, mergeti la finante si lamuriti situatia, pentru ca altfel vi se va tot calcla majorari de intarziere si cheltieli de executare si sumele nu sunt mici,iar de proprire nu scapati

Alte discuții în legătură

Decizie impunere nikuteau nikuteau Am PFA din feb.2010 si am urmatoarele nelamuriri: -la infiintare am de depus decl.220 in baza careia mi-a venit in 2010 o decizie de impunere, pe care am si ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 trebuie depusa sau nu? sub_bass2002 sub_bass2002 Buna . Am o intreprindere individuala si nu stiu ca trebuie sa depun declaratia 220 pana la 31 ianuarie 20102 sau nu. Va rog ajutati (vezi toată discuția)
Pfa - declaratiile 200 si 220 impreuna? wasssu wasssu Am depus declaratia 200 fara 220 si mi-a venit impunere de plata pentru venitul anticipat pentru sumele din declaratia 200? Se mai poate face ceva sa schimb, ... (vezi toată discuția)