ZamfirM a scris:
Am preluat un pfa care de la inregistrare (2ani)nu a depus nimic, nu a platit nimic. Tot ce a facut in acesti 2 ani a taiat facturi si a incasat prin banca. Imi puteti spune va rog ce trebuie sa fac? Daca trebuie sa depun declaratii din urma?amenzi etc ?
multumesc anticipat :)
Presupun ca PFA-ul respectiv a optat pentru stabilirea venitului net anual pe baza contabilităţii în partidă simplă.
Obligatii declarative:
1. Declaratia 070 - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;
2. Declaratia 220 - Declaraţie privind venitul estimat - pentru anii 2008, 2009 si 2010;
3. Declaratia 200 - Declaraţie privind veniturile realizate - pentru anii 2008 si 2009.
Obligatii de plata:
1. Plata anticipata a impozitului determinat pe baza Declaratiei privind venitul estimat (pentru anii 2008, 2009 si trim. I, II si III din 2010);
2. Plata impozitului pe venit, determinat de catre organul fiscal pe baza Declaraţiei privind veniturile realizate - pentru anii 2008 si 2009.
Amenda este cuprinsa intre 500 si 1000 lei. Exista posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii (250 lei).
Incercati sa faceti un memoriu catre conducerea administratiei si poate scapati cu un avertisment.
Pentru impozitele neplatite la scadenta, va trebui sa platiti majorari de intarziere.
In expunerea mea, nu am luat in calcul cazul in care PFA-ul a depasit plafonul de scutire sau a optat de la inceput la a deveni platitor de TVA.
Daca se afla in aceasta situatie, va rog sa reveniti cu precizari.