avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA

Am preluat un pfa care de la inregistrare (2ani)nu a depus nimic, nu a platit nimic. Tot ce a facut in acesti 2 ani a taiat facturi si a incasat prin banca. Imi puteti spune va rog ce trebuie sa fac? Daca trebuie sa depun declaratii din urma?amenzi etc ?
multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 21:06, 16 Noiembrie 2010
Pentru acest lucru trebuie sa cereti fisa platitorului la finante si sa le cereti sa vedeti daca declaratiile au fost depuse, daca sunteti in Bucuresti. puteti sa ma contactati pentru asistenta, doar nu vreti sa va treziti cu o somatie cu cine stie ce suma.
ZamfirM a scris:

Am preluat un pfa care de la inregistrare (2ani)nu a depus nimic, nu a platit nimic. Tot ce a facut in acesti 2 ani a taiat facturi si a incasat prin banca. Imi puteti spune va rog ce trebuie sa fac? Daca trebuie sa depun declaratii din urma?amenzi etc ?
multumesc anticipat :)


Presupun ca PFA-ul respectiv a optat pentru stabilirea venitului net anual pe baza contabilităţii în partidă simplă.

Obligatii declarative:

1. Declaratia 070 - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;
2. Declaratia 220 - Declaraţie privind venitul estimat - pentru anii 2008, 2009 si 2010;
3. Declaratia 200 - Declaraţie privind veniturile realizate - pentru anii 2008 si 2009.

Obligatii de plata:

1. Plata anticipata a impozitului determinat pe baza Declaratiei privind venitul estimat (pentru anii 2008, 2009 si trim. I, II si III din 2010);
2. Plata impozitului pe venit, determinat de catre organul fiscal pe baza Declaraţiei privind veniturile realizate - pentru anii 2008 si 2009.

Amenda este cuprinsa intre 500 si 1000 lei. Exista posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii (250 lei).

Incercati sa faceti un memoriu catre conducerea administratiei si poate scapati cu un avertisment.

Pentru impozitele neplatite la scadenta, va trebui sa platiti majorari de intarziere.

In expunerea mea, nu am luat in calcul cazul in care PFA-ul a depasit plafonul de scutire sau a optat de la inceput la a deveni platitor de TVA.
Daca se afla in aceasta situatie, va rog sa reveniti cu precizari.
Multumesc pt raspuns. Despre TVA stiu ca a optat de la inceput sa fie neplatitor.
cele 3 decl trebuie sa le depun acum ( cu amenda sau fara ) ?
Nu sunt 3 declaratii. Sunt 6:
- 1 decl 070
- 3 decl 220 (pentru 2008, 2009 si 2010)
- 2 decl 200 (pentru 2008 si 2009)

Faceti intai un memoriu asa cum v-am spus. Invocati o scuza credibila si asteptati raspunsul. Daca este afirmativ, scapati fara amenda. Veti merge cu TOATE declaratiile de mai sus si cu copie dupa memoriu si le veti depune.
Daca raspunsul este negativ, mergeti cu TOATE declaratiile, va face proces verbal de amenda si daca platiti amenda in 48 de ore de la data procesului verbal, "scapati" cu 250 de lei.
Raspunsul la memoriu va veni in maxim 30 de zile.
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal
multumesc frumos pt raspunsuri.
o sa merg la afp sa vad ce pot face .

Alte discuții în legătură

Pfa- poprire pe salariu ralwca ralwca Buna ziua, Am si eu o problema.Am un PFA , dar si lucrez. Declaratia 200 am depus-o din 2007 pe zero, deoarece nu am mai avut nici un venit din aceasta ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere nikuteau nikuteau Am PFA din feb.2010 si am urmatoarele nelamuriri: -la infiintare am de depus decl.220 in baza careia mi-a venit in 2010 o decizie de impunere, pe care am si ... (vezi toată discuția)
Pfa nefolosit de la deschidere (2009) + tva pentru servicii prestate in afara george_a george_a Salut, Provocarea mea e ca mi-am deschis un PFA prin vara lui 2009. Dupa aceea, a trebuit sa plec in afara cu serviciul si nu m-am mai ocupat de el, nici nu ... (vezi toată discuția)