avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata concediu medical

va rog sa imi spuneti daca angajatorul poate sa plateasca un concediu medical suportat din FNUASS in momentul in care incaseaza banii de la casa?am fost in cm in doua luni consecutiv si mi s-au platit doar banii din fond salarii pt restul am primit o nota prin care mi se aduce la cunostinta ca restul ii voi primi in momentul in care firma incaseaza banii .E legal ?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 10:41, 28 Ianuarie 2014
nu, ar fi trebuit sa va plateasca tot concediul medical, inclusiv cel suportat din FNUASS.
apoi acei bani or sa fie recuperati de la Casa de Sanatate.
o baza legala ?
OUG.NR.158/2005
Art. 36
(1)Calculul si plata indemnizatiilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat in conditiile legii, care constituie document justificativ pentru plata .
(2)Certificatul de concediu medical se prezinta platitorului pana cel mai tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pentru care a fost acordat concediul.
(3)Plata indemnizatiilor se face lunar de catre:
a)angajator, cel mai tarziu odata cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectiva, pentru asiguratii prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. A si B;
b)institutia care administreaza bugetul asigurarilor pentru somaj, pana la data de 10 a lunii urmatoare celei pentru care s-a acordat concediul medical;
c)casa de asigurari de sanatate, pana la data de 10 a lunii urmatoare celei pentru care s-a acordat concediul medical, pentru asiguratii prevazuti la art. 1 alin. (2) si pentru persoanele prevazute la art. 23 alin. (2) si la art. 32.


Art. 38
(1)Sumele reprezentand indemnizatii, care se platesc asiguratilor si care, potrivit prevederilor prezentei ordonante de urgenta, se suporta din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, se retin de catre platitor din contributiile pentru concedii si indemnizatii datorate pentru luna respectiva.
(2)Sumele reprezentand indemnizatii platite de catre angajatori asiguratilor, care depasesc suma contributiilor datorate de acestia in luna respectiva, se recupereaza din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate din creditele bugetare prevazute cu aceasta destinatie, in conditiile reglementate prin normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta. Aceste sume nu pot fi recuperate din sumele constituite reprezentand contributii de asigurari sociale de sanatate.
mi s-a spus ,,casa nu a virat banii pe cm din august ,, daca ei nu au de unde noi nici atat .
ce pot face ?sa astept ca statul sa vireze banii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical editaama editaama un salariat dintr-o institutie publica care este diagnosticat cu neoplazii sau sida con indemnizatie 14 poate beneficia de concediu medical o perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu medical platit din cci prest prest Buna ziua. Pana la recuperarea sumei de la CJAS,angajatorul este obligat sa plateasca salariatului cuantumul concediului medical?Poate astepta primirea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de maternitate Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, indemnizatia pentru concediul de maternitate este suportata de catre angajator sau de catre CASS ca si in cazul indemnizatiei pentru incapacitate ... (vezi toată discuția)