avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare ONG

Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat, actele necesare si costul necesar pentru infiintarea unui ONG(asociatie) .
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:21, 22 Ianuarie 2014
Trebuie sa existe minim 3 asociati, rezervarea denumirii asociatiei, stabilirea obiectivului asocuatiei, actul constitutiv si statul asociatiei, cazier fiscal ptr fiecare asociat, patrimoniu asociatiei (1 salariu minim brut pe economie), sediul asociatiei etc.
Acestea sunt date generale, sunt mai multe formalitati de indeplinit. Dvs trebuie sa apelati la un avocat sa intocmeasca actele si sa le depuna si sustina la Judecatoria de pe raza sediului asociatiei.
Ref. costuri: taxa judiciara de timbru de 100 lei, taxa 36 lei pentru rezervarea denumirii, onorariul avocatului care atesta Actul Constitutiv si Statutul (poate varia mult, ca la avocati nu existe onorarii minime, maxime sau orientative), inca in total vreo 10 lei copiile legalizate dupa hotararea judecatoreasca definitivata si certificatul de inscriere si eventualul extras din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, o suma de la zero la cateva zeci de lei taxa de deschis contul provizoriu bancar in care se depune patrimoniul initial (de minim 850 lei la asociatii - dar el nu e o cheltuiala propriu-zisa, ca din el se deconteaza cheltuielile de infiintare)... Si mai sunt niste costuri care in mod normal nu revin asociatiei in curs de infiintare, ci fondatorilor - certificatele de cazier fiscal (cate 20 lei pentru fiecare), extrasul de Carte Funciara daca sediul e evidentiat in CF, care e tot 20 lei daca nu se cere in regim de urgenta... Ulterior mai costa ceva confectionarea unei stampile rotunde...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie sportiva vs asociatie club sportiv csucv13 csucv13 Diferente intre Asociatie sportiva si ASOCIATIE CLUB SPORTIV ? Se poate transforma o Asociatie sportiva in ASOCIATIE CLUB SPORTIV ? (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie balasu balasu Buna seara, as dori sa infiintez o asociatie culturala, non- profit si as dori sa stiu ce costuri implica asta, inclusiv ce onorariu poate percepe unavocat ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie non-profit moonprincess moonprincess buna ziua! as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu referire la conditiile de infiintare a unui non-profit. ma intereseaza in primul rand numarul minim de ... (vezi toată discuția)