avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ROI - achizitii servicii din ue
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ROI - achizitii servicii din ue

"Traduceti-mi", va rog, mai pe intelesul meu ce inseamna:

ART. 158^2 Registrul operatorilor intracomunitari
(1) Începând cu data de 1 august 2010, se înfiinţează şi se organizează în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Registrul operatorilor intracomunitari care cuprinde toate persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care efectuează operaţiuni intracomunitare, respectiv:
...
e) achiziţii intracomunitare de servicii, respectiv cele pentru care se aplică prevederile art. 133 alin. (2), efectuate în beneficiul unor persoane impozabile stabilite în România, inclusiv persoane juridice neimpozabile înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 153 sau 153^1, de către persoane impozabile nestabilite în România, dar stabilite în Comunitate, şi pentru care beneficiarul are obligaţia plăţii taxei potrivit art. 150 alin. (2).

Sau, cu alte cuvinte, daca eu firma din RO, vreau sa cumpar un serviciu din ue, trebuie sau nu sa fiu in roi? Nu prea inteleg lit e)

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari ? elizabeth74 elizabeth74 Buna Ziua ! Nu sunt platitor de TVA , dar fac livrari intracomunitare , si eu trebiue sa ma inscriu în Registrul operatorilor intracomunitari? Multumesc . (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari mihail56 mihail56 Aveti noutati in legatura cu inregistrarea in registrul operatorilor intracomunitari? Au aparut ordonanta guvernamentala si normele de aplicare? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Livrare servicii intracomunitare-ma inregistrez in scopuri de tva larissalungu larissalungu Buna ziua, Am infiintat in Nov A.C.o microintreprindere si nu este inregistrata in scopuri de TVA. Vreau sa semnez un contract de servicii cu o firma din ... (vezi toată discuția)