avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Livrare servicii intracomunitare-ma inregistrez in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Livrare servicii intracomunitare-ma inregistrez in scopuri de TVA

Buna ziua,
Am infiintat in Nov A.C.o microintreprindere si nu este inregistrata in scopuri de TVA. Vreau sa semnez un contract de servicii cu o firma din Luxemburg(contractul este semnat cu ei-insa serviciile(traduceri) le furnizez catre o firma afiliata din SUA). Este nevoie sa ma inregistrez in scopuri de TVA si ROI?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 13:17, 25 Decembrie 2013
Buna ziua,

In cazul in care prestarea de servicii este efectuata si facturata catre compania din Luxemburg, va sunt incidente urmatoarele prevederi:

1. Potrivit art.158^2alineatul 1, litera c din CF, Registrul operatorilor intracomunitari cuprinde toate persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care efectuează operaţiuni intracomunitare, respectiv:
c) prestări de servicii intracomunitare, respectiv servicii pentru care se aplică prevederile art. 133 alin. (2), efectuate de persoane impozabile stabilite în România în beneficiul unor persoane impozabile nestabilite în România, dar stabilite în Comunitate, altele decât cele scutite de TVA în statul membru în care acestea sunt impozabile;

2. Potrivit art.158^2, alineatul 8, litera a din CF, inregistrarea in scopuri de tva este conditie de baza pentru inregistrarea in ROI.
(8) Nu pot fi înscrise în Registrul operatorilor intracomunitari:
a) persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 sau 153^1;

In cazul in care serviciile sunt prestate si facturate direct catre compania din SUA, nu aveti obligatii de inregistrare in scopuri de TVA si nici in ROI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roi - achizitii servicii din ue lucianrosca lucianrosca \\"Traduceti-mi\\", va rog, mai pe intelesul meu ce inseamna: ART. 158^2 Registrul operatorilor intracomunitari (1) Începând cu data de 1 august 2010, se ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari alexpetre15 alexpetre15 Salut ! As dori sa aflu informatii despre inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari . Am o [b]firma de intermediere[/b], firma este la inceput ... (vezi toată discuția)
Livrari servicii intracomunitare pt. neplatitori tva mihai_006 mihai_006 [b]O firma neplatitoare TVA, in ce conditii poate efectua livrari de servicii (software) intracomunitare?[/b] Este posibila sau necesara inscrierea in ROI ... (vezi toată discuția)