avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatoria civila la 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatoria civila la 16 ani

Buna seara! Am 16 ani impliniti iar prietenul meu 23.Mama mea a fost de la inceput de acord cu el pentru ca m-a dus pe un drum foarte bun din punct de vedere comunicativ cu familia si scolar. Numai ca de la o scurta vreme tot imi spune sa plec la el ca s-a saturat sa tipe la mine mereu ca sufar (" ca orice fata care iubeste") , comunicarea intre noi deja numai este si simt o foarte mare presiune intre noi plus ca tatal meu are un viciu ,anume bautura.
El are o stare financiara buna si i-am spus ca vreau sa ma mut cu el , iar el a spus ca daca ma interesez la cineva care este in domeniu si nu va patii nimic el va avea grija de mine cu cea mai mare placere. Se poate intampla ceva? Este adevarat ca dupa varsta de 16 ani cununia civila si religioasa se poate fac fara acordul parintilor? sau daca ma mut la 16 ani la el nu ii va face nimeni nimic,deoarece am discernamat? Sau cum trebuie procedat sa ne fie bine impreuna??? [ fara mesaje" nu fa asta si etc etc etc " mica" , nu ma ajuta cu nimic, un mesaj pe un ecran neavand legatura cu intrebarile mele nu ma incalzeste cu nimic]
multumesc
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 08:52, 23 Ianuarie 2014
stimata domnisoara
credeti ca daca mai stati 2 ani la mama va fi asa de greu? Mama nu poate sa "se sature" deja de copilul ei, dar viciul tatalui Dvs. este o boala grava care afecteaza foarte mult si restul membrilor familiei.
Pe langa drepturile pe care le aveti, mai ales pt. ca aveti 16 ani, casatoria va aduce si niste obligatii. Daca e asa de mare hotararea la prietenul Dvs. de ce Dvs. trebuie sa ii aduceti dovezi si probe ca "nu va pati nimic"? Mergeti frumos la Primaria unde aveti domiciliul, Dvs. sau de ce nu "viitorul mire", doar e direct interesat, banuiesc, si solicitati toate informatiile care va trebuie. Trebuie declaratie notariala de la parinti, declaratie notariala de la mire, acordul autoritatilor tutelare sau poate chiar protectia copilului. Dar cei care ar urma sa oficializeze casatoria va vor da toate detaliile.
Apoi va mai puteti gandi in cunostinta de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara - am 17 ani, ma pot casatori? ContSters235969 ContSters235969 Am cateva probleme...si m-am gandit ca poate dumneavoastra imi puteti da raspunsul la ele.Sunt minora am aproape 17 ani. Am un prieten de 2 ani si el are 25 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Buna seara prietena mea are 15 ani,și vrea să se mute la mine ... Floryn9806 Floryn9806 Buna seara prietena mea are 15 ani,și vrea să se mute la mine eu am 23,noi ne iubim și din punct de vedere gândește matur.Iar legat de întreținutul ... (vezi toată discuția)