Andrei2014 a scris:
Cererea de indreptare eroare materiala o pot face acum sau trebuie sa astept 30 zile in care partea adversa poate face recurs ?
Nu trebuie să așteptați, ba chiar este indicat să nu o faceți ca să nu plece dosarul la instanța de recurs.
Andrei2014 a scris:
Trebuie sa platesc taxa de timbru ?
Actiunea a fost introdusa in 2012 si abia s-a terminat apelul.
Ei, asta este o întrebare foarte bună la care nu am un răspuns cert. Părerea mea este că nu datorați taxă judiciară de timbru, însă am întâlnit opinii potrivit cărora pentru cererile de îndreptare eroare materială formulate în dosare începute înainte de intrarea în vigoare a noului Cod de procedură civilă, însă după intrarea în vigoare a OUG nr. 80/2013, părțile datorează taxă judiciară de timbru de 20 de lei. Depuneți cererea de îndreptare fără să o timbrați și așteptați să vedeți dacă instanța vă va pune în vedere să o timbrați.
Andrei2014 a scris:
Dupa trecerea celor 30 zile, daca sentinta ramane definitiva , legalizez si hotararea si incheiere de sedinta prin care s-a indreptat eroarea materiala?
Se legalizează tot. Vă duceți la prima instanță cu toate hotărârile pronunțate în cauză, deci și cu încheierea de ședință pronunțată în urma soluționării cererii de îndreptare a erorii materiale.