avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... am nevoie urgenta de un sfat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

am nevoie urgenta de un sfat

Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat urgent, problema mea este urmatoarea, am primit decizia definitiva de custodia copilului meu, dar am obs ca mi sa gresit numele, adica lipseste o litera. Noi urmam ca luni 10.05 sa plecam din tara cu avionul crede-ti ca voi avea probleme?si daca ar trebui so anunt la tribunal de eroarea aparut cat timp va dura pana mi se va emite alta hotarare?

va multumesc aniticpat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:56, 3 Mai 2010
se face o cerere de indreptare eroare materiala.
Stiti cumva cat dureaza?
va multumesc
Mergeti cat mai repede la aceeasi instanta,depuneti o cerere pentru indreptare eroare materiala,explicati ca trebuie sa plecati din tara.si vi se rezolva urgent printr/o incheiere de sedinta in camera de consiliu. NU veti primi o alta sentinta ci doar incheierea prin care se arata ca alineatul in care este scris numele prenumele dvs. a scris din eroarea astfel,iar forma corecta este umatoarea.......
Nu vreau sa va dezamagesc, dar o indreptare de eroare materiala n-o s-o rezolvati pana luni.
Mergeti cu biletul de avion si cu hotararea gresita, plus actele doveditoare ale erorii in audienta la presedintele judecatoriei si solicitati rezolvarea in camera de consilui cat mai rapid.
Incheierea prin care se solutioneaza cererea de indreptare a erorii materiale se comunica partilor si are aceeasi cale de atac ca si hotararea a carei indreptare se solicita.De exemplu, daca incredintarea s-a facut in cadrul actiunii de divort, incheierea va avea o cale de atac tot de 30 de zile de la comunicare.Apoi, dupa expirarea caii de atac, incheierea trebuie legalizata.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Sentinta judecatoreasca dansava dansava in sentinta judecatoreasca este gresit numele meu si al concubinului ,,pe el il cheama in ,,ci,, viziteu marius ilie iar in hotarere scrie doar viziteu marius ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala larisa2685 larisa2685 Buna ziua am primit hotararea de divort care este cu apel,dar mi s-a gresit numele copilului care mi s-a incredintat.am depus cerere pentru corectarea ... (vezi toată discuția)
Cerere rectificare nume hj lucianionescu lucianionescu Buna ziua, as dori foarte mult sa cer parerea unui avocat in legatura cu problema mea, insa mi-au luat o caruta de bani pana acum de fiecare data. Din ... (vezi toată discuția)